Online Webinárium - Online számlaadat szolgáltatás


2020-06-09 10:00 - 12:30

Budapest 01. ker., online

Kedves Ügyfelünk!

Szeretnénk felhívni figyelmét az alábbi online rendezvényére:

Hogyan feleljünk meg az Adóhatóság elvárásainak?

DÍJMENTES ONLINE SZAKMAI NAP!

 

Rendezvény időpontja: 2020. június 09. 10:00

Rendezvény szervezője: Menedzser Praxis Kft.

Előadó: Czöndör Szabolcs főosztályvezető, Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Gyakorlati szakmai napot szerveztünk Önnek, mert új időszámítás kezdődik az online számlaadat szolgáltatásban, ugyanis 2020. július 1-től már nem csak a 100 ezer forint áfaértéket meghaladó számláról kell adatot szolgáltatni a NAV részére, hanem minden belföldi ügyletre és belföldön nyilvántartásba vett adóalany részére kibocsátott számláról kötelesek leszünk adatot szolgáltatni az Adóhatóság részére. Ezzel a módosítással gyakorlatilag minden belföldi számlát látni fog a NAV. Ezen felül 2021. január 1-től az összes termékértékesítésről, szolgáltatásnyújtásról kibocsátott számlát, ideértve a magánszemélyek számára kiállított számlákat is érint majd a kötelező adatszolgáltatás. A 2020 és 2021-es jogszabályi változásokkal kapcsolatban ezernyi tisztázandó kérdés merül fel a szakemberekben melyre szakmai napunkon választ adunk.

Elmondjuk, hogy mi vár Önre!

2018. július 1-jén lépett hatályba az online számla adatszolgáltatás kötelezettsége, 2020. július elsején illetve 2021 január elsejétől bővül azon számlák köre melyekről kötelezően adatot kell szolgáltatni a NAV-nak. Az adatszolgáltatás hatálybalépés eóta eltelt időben beérkezett számla adatok alapján az adóhivatal több jellemző számlakiállítási és/vagy adatszolgáltatási problémát látott az adózók oldalán. Az előadás bemutatja a számla kiállítással kapcsolatos alapvető jogszabályi rendelkezéseket, az adatszolgáltatás és a számla kiállítás kapcsolatát, valamint az eddigi tapasztalatokat.

A 2020-as és 2021-es jogszabályi változások további kihívásokat jelent a társaságok számára. Az előadás kitér a jogszabályi változásokra és azok gyakorlati kivitelezésére.

A webináriumról bővebben itt tud tájékozódni.

Felhívjuk szíves figyelmet, hogy a kiajánlott esemény a Modern Vállalkozások Programjától (MVP) független szervezésben valósul meg. Az esemény kiajánlásában igen, annak minőségbiztosításában, előzetes tartalmi ellenőrzésében a Program nem vesz részt így az előadás során megjelenő, elhangzó tartalomért felelősséget az MVP nem vállal.
 
Kérjük amennyiben információja van az eseménynaptárban még nem szereplő, kis- és középvállalkozásokat segítő, online elérhető díjmentes előadásról, kurzusról, jelezze azt a rendezvenyek@ginop-mkik.hu e-mail címen. 

Regisztrálok a rendezvényre