MODERN VÁLLALKOZÁSOK PROGRAMJA - egy közösség a digitális vállalkozásokért!

„…mindent elölről kellett kezdeni, de nem bántam sem a fáradtságot sem a költségeket…”

A mesterséges intelligencia előfutára; a „beszélőgép” megalkotásának újrakezdése.
Kempelen Farkas, mérnök, feltaláló.

„A digitalizáció létkérdés”, „a digitalizáció a jövőnk záloga” – halljuk nap, mint nap, erről szólnak a híradások, ezt olvassuk az interneten. Látjuk, érezzük, tudunk róla, számtalanszor használjuk, de értjük is, hogy miről is van szó?

Magánemberként természetesen ott vagyunk a közösségi médiatérben, híreket, szórakoztató tartalmakat olvasunk, szeretteinknek vásárolunk az interneten, egyszerűsítjük az életünket, kikapcsolódunk. Amíg a magánszféránkat átjárja a digitális világ, addig vállalkozóként korántsem használjuk ki a lehetőségeket. Magunk mögött hagyjuk a privát szférában már bevált okos eszközeinket, a mindennapi életünket megkönnyítő, kedvenc alkalmazásainkat, a korszerű technológia iránti rajongásunkat és elvárásainkat.

Vállalkozóként is mennyivel egyszerűbb lenne néhány okos megoldással támogatni a munkánkat, milyen jó lenne, ha bennünket is hasonlóan megtalálnának vevőink. Nem igazán ismerjük a digitalizációban rejlő lehetőségeket, vagy ódzkodunk azok használatától. Legbelül ugyanakkor érezzük ismereteink hiányát, tapasztaljuk növekvő versenyhátrányunkat, és míg vállunkat ott nyomasztja az ajtónkon kopogtató új jogszabályi kötelezettségek sora, fejünkben folyamatosan motoszkál a kérdés: „hogyan kezdjünk neki a változtatásnak?”

Fejlesztené cégét, de nem tudja, hogyan?

Tisztában van vállalkozása fejlesztésének szükségszerűségével, de még nem döntött, mert

 • bizonytalan, hogy pontosan mit és hogyan is lenne célszerű fejlesztenie;
 • azt gondolja, ráér még vele, és vannak fontosabb feladatok, teendők a cégével kapcsolatban;
 • úgy véli, cége túlságosan kis méretű a digitalizációhoz és nem automatizálható a tevékenysége;
 • ódzkodik a fejlesztéssel járó nehézségektől, a rugalmasság elvesztésétől, az esetleges kiszolgáltatottságtól;
 • attól fél, hogy nem áll rendelkezésére a rendszer üzemeltetéséhez szükséges idő és kompetencia;
 • nincs saját forrása és rálátása a pályázati lehetőségekre, és azt hiszi, nem térül meg a fejlesztés;

Úgy érzi, jól jönne egy független és hiteles szakértő lehetőleg ingyenes tanácsa?

Ha magára és vállalkozására ismer, akkor Önnek a Modern Vállalkozások Programja jelentheti a választ, a megoldást a digitális átalakulás felé vezető úton.

A tervezéstől a megvalósításig Ön mellett:

 • Külső szakértői nézőpontból felmérjük vállalkozása működését, és az üzleti tervezéshez nélkülözhetetlen reális helyzetképet adunk cége digitális fejlettségéről. A cégére szabott – szintén díj- és kötelezettségmentes – fejlesztési koncepcióban konkrét megoldási javaslatot is teszünk.
 • Tájékoztató szakmai rendezvényeket tartunk, hogy Ön megismerhesse a releváns informatikai megoldásszállítókat és szolgáltatásaikat, trendeket, jogszabályi változásokat és előírásokat.
 • Megkönnyítjük az elérhető pályázati források kiválasztását, az uniós támogatás megpályázásának tervezését és előkészítését, kizárólagos tanácsadási, illetve előminősítési tevékenységet ellátva egyes EU-források megszerzéséhez.
 • Amennyiben vállalkozása megfelel a feltételeknek, kezdeményezzük Digitálisan Felkészült Vállalkozássá történő minősítését, melynek megszerzése további kedvezményekkel jár.
 • Szállítói katalógusunkból több mint 1000 megbízható, akkreditált informatikai beszállító partnerünk számos kedvezményes termékéből választhat, melyeket szigorú eljárásban minősítünk.
 • Könnyen fogyasztható, közérthető és hasznos digitális tudástárat üzemeltetünk.
 • Az Ön közelében rendelkezésére állnak országos hálózatunk helyismerettel rendelkező, független, felkészült és hiteles tanácsadói, választ adva minden felmerülő kérdésére.


Vállalkozzon Ön is digitálisan, hogy kihozhassa cégéből a maximumot!

A Program az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az Informatika a Társadalomért Egyesület és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) megbízásából jött létre. Széchenyi 2020, Befektetés a jövőbe.

Kedvezményezett neve: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Konzorciumi tagok: Infotér - Informatika a Társadalomért Egyesület, Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ)
Projekt címe: Modern Vállalkozások Programja
Szerződött támogatás összege: 6,64 Mrd Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt fizikai záródátuma: 2023. június 30.
Projekt azonosító száma: GINOP-3.2.1-15-2015-00001