Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! - Csongrád-Csanád megye


2021-09-09 09:00 - 12:00

Szeged, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Tisztelettel meghívjuk Önt a Vállalkozz digitálisan! rendezvénysorozat

A könyvelés, mely digitális, automatizált és virtuális!

Válaszok könyvelőknek, cégvezetőknek!

c. rendezvényére.

Kiemelt témáink: 
  • Mi lesz veled könyvelés? Merre tart a technológia?
  • Digitális bizonylatok, automatizált feldolgozás és virtuális térbe költözés?
  • Mennyire biztonságos hely adatainknak a felhő?
  • Felhasználóbarát számviteli és számlázó szoftverek bemutatása
  • Aktuális pályázati információk az egyes vállalkozásfejlesztési konstrukciókban megjelenő digitális fejlesztésekről

Program: 

08:30

Regisztráció

A rendezvény a hatályos jogszabályok értelmében védettséget igazoló dokumentummal látogatható!

09:00 

Köszöntő  - Rafainé Ficsor Mónika 

számviteli klubvezető - Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

09:05

Nyitó gondolatok - Harkai István

elnök - Minősített Könyvelők Egyesülete

Harkai István közgazdász, mérlegképes könyvelő, a MINKE elnöke, annak 2009-es alakulása óta. Könyveléssel 1997 óta foglalkozik, könyvelőirodai tapasztalata immár jócskán több, mint 20 évre nyúlik vissza.  Az egyesület tucatnyi könyvelőirodából indulva immár jócskán az 1.000 tag fölé növekedett. A szakmai-,  érdekképviseleti és egyéni tanácsadói tevékenysége során a könyvelő szakma digitális felzárkóztatásán dolgozik úgy, hogy a fókuszt folyamatosan a könyvelőn, mint emberen tartja. Számos cikk szerzője és patrónusa az egyesület keretei között zajló ezirányú szakmai munkának is.  

09:15

Modern Vállalkozások Programja – közösség a digitális vállalkozásokért - Czimbalmos Levente

szakmai vezető - Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - Modern Vállalkozások Programja

Czimbalmos Levente tapasztalatait elsősorban az EU-s támogatások rendszerében szerezte. Szakmai életútja mindhárom programozási időszakon átível, érintette mind a Nemzeti Fejlesztési Terv I., ÚMFT, ÚSZT, majd Széchenyi2020 programokat, közreműködött környezetfejlesztési, energetikai, településfejlesztési és idegenforgalmi projektekben. 2008 óta elektronikus közigazgatásfejlesztéssel, 2015 óta gazdaságfejlesztéssel, kkv informatikával is foglalkozik. A szakmai pályafutása során előkészítéssel, projektvezetéssel, vagy minőségbiztosítással érintett projektek összértéke meghaladja a 30 Mrd forintot. 2015-2017 között a Modern Vállalkozások Programjának operatív vezetője, majd mai napig szakmai vezetője. 2019-től pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Digitalizációs Kollégiumának titkára.

Saját fejlesztésű szoftverek, programok a könyveléstechnológia területén

09:35

Távfeldolgozás és automatizálás a könyvelésben - Szűcsné Hegedűs Zsuzsanna

Könyvelőiroda vezető - Klétus Kft. 

Szűcs Attila és Szűcsné Hegedűs Zsuzsanna a Klétus Kft-t családi vállalkozásként alapította 2000-ben. Folyamatos fejlesztés eredményeként létrehozták a Klétus Soft 2010 Windows alapú számviteli rendszert, amely felhasználja a Klétus DOS alapú rendszer 31 év alatt szerzett kedvező számviteli-, és programtervezési tapasztalatait, és figyelembe veszi a kor kihívásait. Annak érdekében, hogy a lehető legalaposabban tisztában legyenek a felhasználóink által elvégezendő feladatokkal, a felmerülő problémákkal, számos szakmai képesítést szereztek és szereznek folyamatosan, amelyek ezeket a célokat elősegítik. Az informatikai képesítés mellett mérlegképes könyvelő, adótanácsadó, közgazdász, társadalombiztosítási ügyintéző és okleveles könyvvizsgáló képesítéssel rendelkeznek. Mivel vállalkozásuk gyakorlatban is végez ügyviteli és számviteli munkát, a programok fejlesztésekor nagy hangsúlyt kapott, hogy a szoftverek a felhasználói oldalról közelítsék meg a feladatok megoldását.

09:55

Így automatizáld a céged működését és pénzügyeit 2021-ben a Billingóval - Sárospataki Albert

vezérigazgató - Billingo Technologies Zrt. 

Sárospataki Albert a több mint 100.000 felhasználóval rendelkező Billingo online számlázó vezérigazgatója. Albert a számlázási és adminisztrációs feladatok automatizálásának és modernizálásának megszállottja. Tökéletesen érzi a magyar piac rezgését, miközben újító startupos szemlélettel, szenvedélyesen kutatja az új technikai és fintech megoldásokat, amiknek sokaságával bővült az elmúlt időszakban a Billingo. Célja a vállalkozók időrabló tevékenységeinek minimálisra szorítása, amikhez komplett eszköztárat épít nekik. 

10:15

Kávészünet - networking

Felhő alapú rendszerek

10:30

Felhőalapú rendszergazda szolgáltatás, esettanulmányokkal - Juhász Viktor

ügyvezető - iSolutions Kft. 

Juhász Viktor cége, az iSoultions Kft. többek között IT rendszerek üzemeltetésével, üzleti felhő bevezetésével, automatikus háttérfolyamatok kialakításával foglalkozik. Viktornak, mint cégvezetőnek az iSolutions-nél az a feladata, hogy a mindennapokban megvalósulhasson a cég küldetése, azaz versenyképessé tenni a hazai kis és középvállalkozásokat az informatika segítségével. Ennek érdekében fejleszti, építi a céget. Szervezi a belső munkafolyamatokat, kitűzi a célokat, és intézményesíti a tevékenységeket. Kedvelt elfoglaltsága az új ügyfelekkel való törődés, a koncepció, és a jövőkép átadása számukra. Nagyon büszke az elért eredményekre és a fejlődésre, mert sikerült egy egyáltalán nem hagyományos informatikai céget létrehozni. Olyan szolgáltatást csinálni, amiben nincs mellébeszélés, és értékes, a lényeget ragadja meg, nem egyszerű.

10:50

IMA - ügyfél és könyvelés kommunikáció, Autocontoll - vezetői és controlling riportok 

Ódor Péter - értékesítési vezető - In Mid Air ERP

Pongor Péter - könyvelő, adó és BI szakértő - Audito Kft. 

Az előadók az elmúlt években sokat foglalkoztak digitalizációval, hatékonyabb pénzügyi és könyvelési folyamatok kialakításával.
Két témakört mutatnak be, az egyik az könyvelő és könyvelt cég kapcsolattartásának következő szintje amely már nem a feldolgozási, hanem a kommunikációs feladatok hatékonyabb ellátását célozza meg. A másik témakör pedig a pénzügyi / könyvelési kimutatások és ellenőrzési pontok automatizálásában rejlő lehetőségek. Az előadók, az elmúlt éveket az új technikai lehetőségek alkalmazásának élvonálaban töltötték. Ezen innovációk hétköznapi felhasználását mutatják most be. 

11:10

Aktuális pályázati források és lehetőségek kkv-k számára - Kirizs Tibor 

ügyvezető - Értő Kft. 

Kirizs Tibor 20 éve foglalkozik szervezetfejlesztéssel,  ezen belül irányítási- és ellenőrzési rendszerek kialakításával és fenntartásával (ISO 9001, ISO 14001,ISO 27001, ISO 50001, ISO 22000, HACCP, GMP+, ISO  45001, stb.), továbbá tanúsító szervezetek képviseletében tanúsítással. A vállalkozásfejlesztési tevékenysége kiterjed pályázatok írására, pályázati projektek menedzselésére. 1998-ban indította első vállalkozását, majd 2005-ben alapította meg az Értő Kft.-t, melynek azóta is ügyvezetője, tulajdonosa. A CSMKIK kamarai tanácsadói hálózatának szakértője a  következő területeken:  minőségbiztosítási rendszerek, pályázatírás, innováció, vállalkozás indítási tudnivalók, cégalapítás, cégmegszüntetés. 

11:30

Előadói kerekasztal-beszélgetés: 

moderátor: Harkai István

Az előadások összegzése. Merre tart a jövő könyvelése? Milyen új technológiákra számíthatunk? Mennyire fontos, mennyire kifizetődő lépést tartani a digitalizációval?

12:15

Ebéd

Szervezők: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - Modern Vállalkozások Programja és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Az Ön IKT tanácsadója Csongrád-Csanád megyében:

Angyal Lajos

angyal.lajos@ginop-mkik.hu

+36-30-455-7747

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvény a hatályos jogszabályok értelmében védettséget igazoló dokumentummal látogatható. 

Amennyiben még nem rendelkezik ügyfélfiókkal, úgy a regisztrációs gombra kattintva létrehozhatja adatlapját és egyben véglegesítheti rendezvényregisztrációját. 

Amennyiben már rendelkezik ügyfélfiókkal, úgy kérjük a www.vallalkozzdigitalisan.hu oldalon, a jobb felső sarokban található Belépés gombra kattintva lépjen be a felületre és ott válassza ki a rendezvényt amelyre regisztrálni kíván. Ha jelszavát elfelejtette, úgy kérjük, hogy használja a jelszó emlékeztető funkciót. 

Felmerülő kérdés esetén keressen minket a rendezvenyek@ginop-mkik.hu e-mail címen.