Modern Vállalkozások Programja – Nyitó sajtótájékoztató

2016. május 3-án megtartottuk a GINOP-3.2.1-15-2015-00001 azonosító számú, Modern Vállalkozások Programja nyitó sajtótájékoztatóját.

A sajtótájékoztatón Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára, illetve Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára tájékoztatta a jelenlévő újságírókat.

Kara Ákos államtitkár arról beszélt, hogy a hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) elmaradásban vannak az európai uniós vállalkozásokhoz képest az infokommunikációs technológiák (IKT) használata terén, ezért a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt közös programot indított a digitális gazdaság fejlesztése érdekében. 

Dunai Péter főtitkár kifejtette, hogy a program kedvezményesen elérhető IKT eszközöket, szolgáltatásokat, módszereket kínál a projektbe belépő kkv-knak, akiket egy 29 fős tanácsadói hálózat segít a megfelelő informatikai fejlesztési stratégia kidolgozásában és az optimális informatikai eszközök, szolgáltatások kiválasztásában. Ezenkívül a kkv-k részt vehetnek egy 127 állomásból álló rendezvénysorozaton, ahol előadásokat hallgathatnak egy témában, illetve kipróbálhatják a projektben elérhető eszközöket. Rendelkezésükre áll továbbá egy ingyenes elektronikus tudástár is, amely a projekt honlapján lesz elérhető, a "Digitálisan felkészült vállalkozás" minősítés birtokában pedig vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak bizonyos GINOP pályázatok esetében.


Sajtóközlemény