Pécsett folytatódik a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! rendezvénysorozata

A Kispál és a Borz együttes exdobosa, Bóra Áron lesz az Információs Nap vendégelőadója

Írja be a naptárjába: 2016. október 12. Pécs, Kodály Központ

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányzati támogatással hívta életre a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő programját, amely tavasz óta több mint 4000 vidéki vállalkozás számára nyújtott segítséget az informatikai fejlődésük előmozdításában.

A mai digitalizációs fejlődés óriási, nem egyszerű feladat lépést tartani a változásokkal. A cégvezetők szakértő segítség nélkül gyakran érzik úgy, hogy elvesznek a lehetőségek tengerében. Valószínűleg ez az oka annak, hogy a digitális eszközöket csak korlátozottan használják, viszont emiatt jelentős lemaradásban vannak az európai uniós versenytársakhoz képest.
A 127 állomásból álló Információs Nap elnevezésű rendezvénysorozat következő helyszíne Pécsett, a Kodály Központban lesz. Ennek apropóján Bóra Áronnal beszélgettünk; a Kispál és a Borz együttes exdobosa vendégelőadóként vesz részt a rendezvényen.

- A zenei pálya mellett egy pécsi, 10 fős rendszergazdai szolgáltatásokat, IKT (infokommunikációs technológia) tanácsadást nyújtó vállalkozást is sikerre vitt. Hol a kettő közös keresztmetszete? 

- Bár Lovi (Lovasi András, a Kispál és a Borz énekese, dalszerzője – a szerk.) a mai napig engem hív fel, ha valami gond van a laptopjával, a cégvezetés egész embert kíván. Mondhatnám úgy is, hogy az életem fontos része a zene, de nem a zene az életem.

- Hogyan került kapcsolatba a Modern Vállalkozások Programjával?

- Kkv-ként mi is keressük azokat a pályázati lehetőségeket, amelyek lökést adnak egy-egy beruházás elindításában. Ennek a programnak az előnyét én egyrészt abban látom, hogy a helyi IKT tanácsadók ingyenes iránymutatást adnak a megfelelő digitális szolgáltatások kiválasztásában. Ez egy komoly segítség azoknak a vállalkozásoknak, akik tanácstalanok, nem tudják, milyen irányban kellene fejleszteniük. A másik nagy előny, hogy plusz 5 % vissza nem térítendő többlettámogatást nyújt további vállalati informatikai pályázatok esetében. Mi is ezért csatlakoztunk.

- A jövő heti pécsi rendezvényen előadóként is találkozhatunk Önnel. Az Infocomplex cégvezetőjeként az adatbiztonságról fog beszélni. Egy friss kutatás szerint a magyar vállalatvezetők kevesebb, mint egyharmadának van átgondolt biztonsági szabályzata. Ennyire nem figyelünk oda az értékes adatok védelmére?

- Sajnos nagyon nem. Rengeteg tanulságos történetet tudok említeni. Volt olyan vállalkozás például, ahol éveken keresztül úgy mentették az adatokat, hogy senki sem ellenőrizte le, tényleg történik-e mentés. A szerver tönkrement, adatok meg sehol. Tíz év adatállománya veszett el nyomtalanul. Mindez nem pénz kérdése, hanem a minimális odafigyelésé, tudatosságé. Sok hasonló esetet fogok hozni az október 12-i előadásomra is elrettentő példaként. Mindenkit várok szeretettel, aki szeretné a cégét biztonságban tudni vagy szeretne az IKT eszközök, lehetőségek területén tájékozódni!

Regisztráljon Ön is!

A kerekasztal-beszélgetés témája: Vállalati IT fejlesztések pályázati támogatása

A RÉSZVÉTEL INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráljon minél hamarabb, mivel a helyszín befogadóképessége korlátozott!

Pécs, Kodály Központ, Brauer Marcell sétány 4.

2016. október 12. szerda 9 h-16 h

Bővebb információ: www.vallalkozzdigitalisan.hu