R2D2, azaz Artu Dunaújvárosban

A Modern Vállalkozások Programjának dunaújvárosi információs napján különleges vendég jelent meg, mégpedig R2D2 fiatalabb kiadása, Artu (hivatalos nevén MyArtoo), akinek a megjelenése legalább akkora meglepetést okozott, mint amikor híres elődje feltűnt a Star Wars-ban.
Megalkotója az az Enterprise Communications, amelyiknek a rendezvényen bemutatott prezentáció témája: Projektmenedzsment modern informatikai eszközök támogatásával. Ahhoz, hogy a projekt során „Álomból valóság” legyen, a cég komplex megoldásokat szállít, ahogy ígérik, az ötlettől egészen a sikerig.
Lássuk, hogyan is működik ez a gyakorlatban!
Álom – Építs egy robotot:
 
 
Slide Járai Tamás, az Enterprise Group industry üzletág igazgatójának prezentációjából (Álomból valóság)

Valóság – Mutasd be a robotot az érdeklődőknek:
 

 

Elég meggyőző. Ha ez működik a robotokkal, akkor működik az infokommunikációs technológia (IKT) más területein is: a mérnöki tervezés, az integrált szoftverfejlesztés, az informatikai tanácsadás és SAP bevezetés, valamint a hi-tech fejlesztések területén, végig a teljes projekten, megtámogatva azt modern informatikai eszközökkel.
A Modern Vállalkozások Programja is többek között azt a célt tűzte ki, hogy informatikai rendszerek megismertetésével versenyelőnyhöz juttassa a kkv-kat. Ha mindenki lép egyet előre, az már nemzetgazdasági szinten is érezhető eredményeket hozhat.
Érdemes tehát részt venni az információs napokon, az Enterprise Communications ott lesz további rendezvényeinken is, sok más olyan cég társaságában, akiktől az IKT-vel kapcsolatban sok hasznos és érdekes információt megtudhatnak a résztvevők.