Miskolci cég kapta meg az 1500. Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést

Szijártó Zoltán, a KIFÜ elnöke személyesen adta át az elismerést

 
Újabb mérföldkövéhez érkezett a mikro-, kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatását támogató Modern Vállalkozások Programja (MVP): a mai napon Szijártó Zoltán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) elnöke személyesen adta át Miskolcon a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést az 1500. kkv-nak. Ennek kapcsán az elnök úr az eddig elért eredményekről, valamint a projekttől várt célszámokról is beszélt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a KIFÜ és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egy éve indította útjára a vidéki kkv-k digitális kompetenciafejlesztő projektjét, a Modern Vállalkozások Programját, amelynek országos – megyeszékhelyeket, illetve fontos vidéki gazdasági régiókat érintő – konferencia-sorozatán az elmúlt bő fél esztendőben több mint 5200 cég vett részt.

„A fenti szám egészen pontosan az eddig 59 helyszínen lebonyolított Információs Napon regisztráltakat jelöli. Ennél beszédesebb adat, hogy a vidéki megyékben az MKIK által delegált IKT tanácsadók az eddig bevont vállalkozásoknál mintegy 2500 informatikai auditot bonyolítottak le ingyenesen. Közülük 1500 cég jutott el olyan szintre, hogy megkaphassa a Digitálisan Felkészült Vállalkozás (DFV) minősítést”
– hangsúlyozta ki a KIFÜ elnöke, Szijártó Zoltán Miskolcon, azon a rendezvényen, ahol az 1500. minősítésben részesülő Betatherm Kft. képviselőjének, Bányai Gábornak átadta az elismerést. Az egyedi radiátorok gyártásával és értékesítésével foglalkozó cég képviselője így nyilatkozott az oklevél átvétele után:

"Egy gyártó cég számára elengedhetetlen lépést tartani az informatikai fejlődéssel, hiszen ha lemaradunk, az kihat a teljes termelésünkre. Fontosnak tartjuk ezért azt, hogy a gyártáskiszolgáló rendszereink naprakészek legyenek. A Modern Vállalkozások Programja egy kiváló lehetőség számunkra, hogy ügyviteli- és gyártáskövető rendszerünket korszerűbbé tegyük, emellett hardver beszerzést is tervezünk a pályázat keretében.

Büszkék vagyunk a most megszerzett Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítésre, amelynek egyik jelentős előnye, hogy ez további 5 % többlettámogatást biztosít későbbi informatikai pályázatok esetén."


Szijártó Zoltán az MVP program által elérhető előnyöket is fölvázolta:

„Fontos kiemelni az ingyenes és független IKT-tanácsadói segítséget, a kedvezményes informatikai szállítói ajánlatokat, a magasabb szintű pályázati támogatást, valamint azt, hogy egyre több vállalkozáshoz jutnak el. Reményeink szerint ez az ismertség és eredményesség a jövő év elején beinduló átfogó kommunikációs és médiakampány révén, illetve a kapcsolódó GINOP 3.2.2-8.2.4 vállalati informatikai pályázat év végi megnyílásával tovább fog javulni. A célszám jövő nyárig a mintegy 3000 DFV minősítésű vállalkozás megléte. Kormányzati oldalról úgy látjuk, van esély ezt az értéket elérni, vagy akár felül is múlni. Még soha ekkora léptékű program nem volt a digitális gazdaság területén Magyarországon, hasonló komplexitású talán az EU-ban sem. Az MVP program lényege megmutatni azt, hogy egy vállalkozás számára az infokommunikációs technológiák és szolgáltatások alkalmazása, illetve megfelelő igénybevétele ma már kulcstényező a gazdaság minden ágazatában, működési hatékonyság, versenyképesség már nem biztosítható ezek nélkül. Az a cég, amelyik nem használja a digitális megoldásokat és eszközöket, az hatékonyságot, piacot és bevételeket veszít. Bízunk benne, hogy ezt előbb-utóbb minden hazai vállalkozás felismeri, ebben próbálunk segíteni"
– jelentette ki a KIFÜ elnöke, aki azt is kihangsúlyozta, hogy a digitális felzárkózás nem regionálisan megosztható kérdés, az összes vidéki megyének és valamennyi infokommunikációs fejlődésre szoruló vállalkozásnak, illetve állampolgárnak részese kell, hogy legyen. „Az MVP illetve a kapcsolódó kormányzati programok, a már említett GINOP 3.2.2-8.2.4 pályázaton kívül a KIFÜ által szintén megvalósított kiemelt képzési projekt, a GINOP 6.1.2 (A digitális szakadék csökkentése elnevezésű program) célja is a minél szélesebb körű elérés."