Tájékoztató pályázati lehetőségekről

szakmai nap meghívo


Tisztelt Cégvezetők!

A Modern Vállalkozások Programja első szakasza 2017. július 31-vel lezárult, ugyanakkor a sikerre való tekintettel a program augusztus 1-jével folytatódik. A projekt további két évig, 2019. júliusáig segítheti a vidéki vállalkozásokat A második szakaszban a projekt új fókuszai az Ipar 4.0-val kapcsolatos kkv tudásbővítés, az EU adatvédelmi kötelezettséggel összefüggő felkészítések, a turisztika, a mikrovállalkozások digitalizációja.
Ezek közül is kiemelkedik az IPAR 4.0 készség mérése, elemzése. Az ipari digitalizáció a nagy cégek beszállítói láncaira is jelentős hatást gyakorolhat, hiszen aki nem tudja adaptálni az új termelési környezettel kapcsolatos elvárásokat az elveszítheti pozícióját. Az Ipar 4.0 technológiákkal kapcsolatban még sokszor tájékozatlanok a cégek, ennek feloldásában kíván segíteni a program a kkv döntéshozóknak.

Bővülni fog a Modern Vállalkozások Programjának honlapján elérhető szolgáltatások köre is, melynek keretében egy- a GINOP-3.2.2 pályázathoz kapcsolódó pályázati előminősítő funkció kerül kialakításra, de bekerül a szolgáltatási portfólióba az említett IPAR 4.0 készség mérése, értékelése, illetve átalakul a rendezvények struktúrája is. A jövő tavasszal kezdődő rendezvénysorozat keretében ágazat-specifikus rendezvényekkel, tematikus műhelymunkákkal készülnek a program szervezői, így a fentiek értelmében lesz autóipari, építőipari, kereskedelmi, turisztikai-, de IT biztonsággal, vagy éppen kifejezetten mikrovállalkozásokkal foglalkozó országos tematikus rendezvény, helyi digitális kkv nap is.

Célunk, hogy a programban résztvevő vállalkozások és minősített szállítóink tájékoztatást kaphassanak az elkövetkező időszakban várható változásokról, pályázati lehetőségekről. Ennek érdekében a Modern Vállalkozások Programja szakmai találkozót szervez 2017. december 12-én 9:00 órától, melynek helyszíne a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (1054 Budapest, Szabadság tér 7., Bankcenter) X. emelet, 1001-es tárgyaló.

Tervezett program:
09:00 – 09:10
Köszöntő
Kott Ferenc, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Informatikai Kollégium elnöke
09:10 – 09:45 Pályázati források digitális fejlesztésekre, tapasztalatok és megújítás
dr. Kelemen Csaba, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, főosztályvezető
09:45 – 10:20 Ipar 4.0, a fejlődés záloga, Vityi Péter, IVSZ, alelnök
10:20 – 10:45 A Modern Vállalkozások Programja tapasztalatai, Czimbalmos Levente, MVP projekt szakmai vezető
10:45 – 11:00 Kérdések-válaszok

Az eseményen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztráljon a vallalkozzdigitalisan@ginop-mkik.hu email címen, határidő: 2017. december 7.