Az első megyei rendezvény

A májusi győri nyitórendezvényt követően az egri megyei rendezvénnyel folytatódott az a rendezvénysorozat, amely a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak kíván segítséget nyújtani abban, hogy elsajátítsák a naprakész infokommunikációs technológiákat (IKT) és megismerkedjenek a munkájukhoz szükséges informatikai eszközökkel, melyekkel felzárkózhatnak az elektronikus gazdaságba.  
Május 31-én a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában, az előzetes várakozást felülmúlva 85 vállalkozás 116 fővel képviseltette magát az eseményen.
A program összeállításánál a kamara szem előtt tartotta, hogy a célcsoport digitális készségei, vállalkozói tevékenységük, méretük teljesen eltérő, és igyekeztek olyan színes témákat kiválasztani, amely mindenki számára hasznosítható és beépíthető mindennapi munkavégzésükbe, segíti az eredményesebb működést, és alkalmazásukversenyelőnyt jelent a hazai és a külföldi piacon. Ilyenek voltak a felhő alapú irodai szoftverek, ügyfélkezelési programok, közösségi oldalak üzleti megoldásai, digitális időpontfoglalási rendszerek vagy a keresőoptimalizálás.
Fülöp GáborA rendezvény Fülöp Gábor, a HKIK főtitkárának köszöntőjével kezdődött, melyet Koleszár Péter, a projekt vezető IKT tanácsadójának prezentációja követett. 
Angeli László
Az előadók sorát Angeli László, a MátraComp Kft. ügyvezetője követte, aki a felhő alapú irodai szoftverek előnyeiről tartott előadást, valamint Nagy Antal a Shopzeus Európa Kft. ügyvezetője, aki a keresőoptimalizálás szakértője. Mivel egy vállalkozás versenyelőnyét nagyban befolyásolja az internetes jelenléte, ezért a webes megjelenések vonalán maradva esett a választás Nagy Vitézre, az Onlearn-tech Kft. ügyvezetőjére, aki a közösségi média vállalati lehetőségeiről tartott előadást. Mind a kereskedelmi, mind a szolgáltatói tevékenységgel rendelkező vállalkozásoknak fontos, hogy ügyfeleik vásárlási szokásait, vállalkozásuk beszerzéseit és készleteiket rendszerezni tudják. Ehhez kínált megoldást Széles Zoltán, a CO3 Kft. tanácsadója, aki a CRM rendszerek előnyeit emelte ki. Csak úgy, mint Balogh Péter, a Booked4.us Bt. ügyvezetője, aki az ügyfelek megszerzéséhez, becsalogatásához adott webmarketinges tippeket. Kövesdi Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási tanácsadója és Fejes Richárd Zsolt, a Széchenyi Programiroda munkatársa a vállalkozásoknak szóló gazdasági és informatikai pályázatokról tartottak előadást. A programot egy rövid fórumbeszélgetés zárta, ahol a résztvevők ízelítőt kaphattak a 3D nyomtatásról, internetes vásárlási szokásokról és a jövő közlekedéséről. 
Az előadók egyben kiállítóként is részt vettek a rendezvényen, mellettük kiállítóként szerepelt még a Microsoft Magyarország Kft., a Budapest Bank és a Telenor Magyarország Zrt.