A digitalizáció nem ismer határokat

Egy eheti esemény cáfolhat rá, hogy a támogatási térképről sajnálatos módon - ámde objektív okokból - sokszor lemaradó központi régióról sem feledkeztek meg a gazdaság irányítói. 2018 márciusától ugyanis már a budapesti és Pest megyei székhelyű kkv-k is igénybe vehetik a Modern Vállalkozások Programjának egyes szolgáltatásait.

Idén februárban volt 2,5 éve, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara zászlójára tűzte a hazai kkv-k digitális átállásának ügyét és útjára indította szemléletformáló programját. A Program azóta több mint 11.000 vállalkozást ért el, amelyek közül több mint 5.000 már meg is szerezte az NGM és NFM által is elismert Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést. Ők a minősítéssel a továbbiakban egyedi termékajánlatokhoz, EU-s pályázatokon elérhető kedvezményekhez, többlettámogatáshoz férhetnek hozzá.
 


A kezdeményezés fő célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k hozzáadott értékként tekintenek az infokommunikációs eszközökre és digitális megoldásokra, használatukkal pedig gazdaságosabbá tehetik működésüket és fokozhatják versenyképességüket.

A Program amely több mint 500 informatikai szállítót tömörít, 130 sikeres rendezvényen van már túl. Ehhez jön a következő másfél évben további 130 esemény, amelyek közül most próba jelleggel 15-öt a központi régióban szerveznek meg.

Fő szépséghibájuk tehát, - miszerint a területi korlátozás miatt nem fogadhatnak Közép-magyarországi vállalkozásokat - idén márciustól elhárulni látszik.

A közép-magyarországi kiterjesztés, első, hivatalos megnyitó rendezvényére pedig április 24-én a budapesti Bankcenter épületében kerül sor. Ezt követően július közepéig 14 további szakmai esemény várható; 4 a fővárosban, 10 pedig különböző Pest megyei járásokban. A régióban két tanácsadó áll majd a vállalkozások rendelkezésére. Ők kérésre felmérik a jelentkezők informatikai felkészültségét, fejlesztési koncepciót készítenek számukra, illetve az arra jogosultak megkaphatják az említett Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést is.

Forrás: https://www.portfolio.hu/premium/a-digitalizacio-nem-ismer-hatarokat.4.283072.html