Megyei információs nap Szolnokon

Június 9-én lezajlott az első Jász-Nagykun-Szolnok megyei információs nap Szolnokon a Garden Hotelben, melyen több mint 70 vállalkozás, 9 kiállító és 7 előadó vett részt.

A rendezvényt dr. Pintér Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára nyitotta meg, aki beszédében kiemelte a megyei kis-, és középvállalatok infokommunikációs fejlődésének fontosságát és a pályázati lehetőség előnyeit. Ezt követően Bencsik György vezető IKT tanácsadó ismertette a Modern Vállalkozások Programja és a GINOP vállalati infokommunikációs pályázatok kapcsolódási pontjait. A nyitóelőadásokat még két szakmai előadás követte, Pláner Zoltán a DokuCentrum Irodai Rendszerek Kft. ügyvezetője a digitális alkalmazások IT biztonsági kihívásaira hívta fel a figyelmet, valamint ismertette, miként védhetőek meg digitális adataink. A program első szakaszát Borbély Imre kereskedelmi igazgató (Euro-Profil Kft.) érdekes előadása zárta, „Szüleink és gyermekeink világa – a digitális alkalmazások kora és haszna” címmel.

Az információs nap második szakaszát a Marketing Jam Trend Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg az online automata marketing rendszerek ismertetésével és használatuk előnyeinek bemutatásával, majd ezt követte Sándor Zoltán ügyvezető (FixConnect Kft.) előadása „A XXI. századi infokommunikáció” címmel. A szakmai előadásokat Vékás Sándor ügyvezető (Közinformatika Nonprofit Kft.) tájékoztatója zárta a kkv-knak javasolt vállalatirányítási rendszerek (ERP) bemutatásával, utána Vas Valéria, a Budapest Bank Zrt. szolnoki kirendeltségének vezetője tartott rövid tájékoztatást a Budapest Bank Zrt. GINOP pályázati rendszerben betöltendő jövőbeni szerepéről.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei információs napot egy másfél órás fórumbeszélgetés zárta, melyet a helyi IKT tanácsadó, Pankucsi Szilárd nagy szakértelemmel, könnyed témavezetéssel vezényelt le.