Debrecenben is elindult a szemléletformálás

Június 15-én Debrecenben is lezajlott a projekt megyei információs napja.

A rendezvényt, majd az azt követő fórumbeszélgetést Nemes Péter megyei IKT tanácsadó moderálta.


A konferenciát dr. Skultéti Éva, a kamara főtitkára nyitotta meg, aki hangsúlyozta a program létjogosultságát, hiszen Magyarországon, a kkv-szektorban szükség van az informatikai szemléletváltásra. Bencsik György, vezető IKT tanácsadó a Modern Vállalkozások Programja pontos felépítését, működését ismertette, Czimbalmos Levente pedig, a projekt operatív vezetője, előadásával hasznos információkat nyújtott azoknak, akik pályázati segítséggel szeretnék modernizálni vállalkozásukat. További előadók voltak még Nagy Vitéz tanácsadó az Onlearn-tech Kft. részéről, Balogh Péter, a Booked4.us ügyvezetője, Nagy Antal, a Shopzeus Európa Kft. ügyvezetője, Vékás Sándor, a KÖZINFORMATIKA Nonprofit Kft. ügyvezetője és dr. Varga Gyuláné, az Integra Zrt. kereskedelmi tanácsadója. 

A konferenciát fórumbeszélgetés zárta, amelynek során az alábbi felvetést járták körül az előadók:

„Egy már néhány éve működő, 6-8 főt alkalmazó vállalkozás a beszélgetés kiinduló témája. A vállalkozás nem veszteséges, de hatalmas nyereségről, kiugró fejlődési lehetőségről nem beszélhetünk, keresi a kitörési pontokat, eddig kizárólag régión belüli kapcsolatokkal, partnerekkel rendelkezik.”

A fórumbeszélgetés résztvevői javaslatokat tettek a saját területükről az adott cégvezetőnek, hogy miként tudnák javítani a vállalkozás piaci helyzetén és ez milyen jellegű konkrét megtakarítást/bővülést jelentene számára.

 

A rendezvény ideje alatt tíz kiállító várta az érdeklődőket standjaiknál, ahol személyes konzultációra is lehetőség nyílt.