Nyíregyháza, Lugas Hotel, Információs Nap

A nyíregyházi megyei rendezvényen több mint 110 vállalkozó volt kíváncsi a projekt adta lehetőségekre.

Nyitóbeszédében Nagyné Varga Katalin, a kamara főtitkára a program fontosságára hívta fel a jelenlévő vállalkozók figyelmét, valamint arra, hogy a 21. században már minden vállalkozásnak valamilyen infokommunikációs eszközt kell alkalmaznia ahhoz, hogy lépést tudjon tartani versenytársaival. Ezt követően Koleszár Péter vezető IKT tanácsadó a Modern Vállalkozások Programjáról és a várható GINOP infokommunikációs pályázatokról tájékoztatta a jelenlévőket.

Koleszár Péter prezentációját követte az Infotér Egyesület elnöke, Soltész Attila előadása, aki saját vállalkozásának példáján keresztül mutatta be a digitalizáció lehetőségeit egy gyártó üzem működésén keresztül.


További előadók voltak még Szakolyi András, a projekt portálszerkesztője (A kisvállalkozási informatika a gyakorlatban), Erdei Csaba, a projekt információbiztonsági szakértője (Informatikabiztonság kis- és középvállalkozások számára), Nagy Vitéz, az Onlearn-tech Kft. ügyvezetője (A közösségi média vállalati kiaknázása) és Csástyu Lilla a Széchenyi Programiroda képviseletében (Pályázati lehetőségek, támogatások).


A program pódiumbeszélgetéssel zárult, melynek résztvevői a következők voltak: Gergely Tamás Garndsoft, Soltész Attila Infotér, Fodor Ákos Honlap.hu, Urbán Zoltán Microsoft, Fodor Renáta Socialmarketing Specialist, Fritz Gergely Ferrand Kft. A beszélgetés résztvevői életszerű példákon keresztül a közönség bevonásával kötetlen beszélgetést folytattak.

 

A rendezvényhez kapcsolódóan kilenc kiállító mutatta be a különböző  informatikai szolgáltatásokat, szoftvereket, technikákat, a standoknál kötetlen konzultációra is lehetőség nyílt.