Belépés a digitalizáció világába Salgótarjánban is

A megyei rendezvény előadóit, a fórumbeszélgetés résztvevőit, valamint a kiállító cégeket a megyei sajátosságok figyelembevételével választottuk ki és törekedtünk a helyi pozitív példák bemutatására is.

 

 Az információs napon a résztvevő vállalkozók hat előadást hallgathattak meg, amelyek az egyszerű ügyfélkezeléstől a közösségi média használatán keresztül a vállalatirányítási rendszerekig bemutatták a vállalkozókat leginkább foglalkoztató témákat.

Az előadássorozatot Dr. Tordai Péter, az NKIK elnöke nyitotta meg, aki beszélt az információs nap tematikájának fontosságáról, aktualitásáról és arról, hogy a digitális jövő tulajdonképpen már jelen idő.

Koleszár Péter vezető IKT tanácsadó, a projekt szakmai vezető helyettese a Modern Vállalkozások Programja résztvevőit, kedvezményezettjeit és céljait ismertette a hallgatósággal.

Szabó Tamás a Microsoft Magyarország Kft. képviseletében a digitális transzformációról tartott előadást.

Nagy Vitéz (Onlearn-tech Kft.) a közösségi médiát mutatta be vállalkozói szemmel.

Urbán Viktor (ITOSZ) elhelyezte térben és időben az ERP bevezetésének szükségességét egy-egy adott cégméretnél.

Graber Miklós (Basiliskus 3D Kft.) ismertette a 3D nyomtató típusait, nyomtatási technológiáit.

Az előadók sorát Széles Zoltán zárta a CO3 Kft. képviseletében, egy érdekes és színvonalas előadással „Egyszerű ügyfélkezelés kisvállalkozásoknak” címmel.

 

Ezt követően 8 fős fórumbeszélgetésre került sor, ahol a nagy cégek mellett négy megyei vállalkozó is helyet kapott és megfogalmazhatta a helyi viszonyok figyelembevételével a továbblépés lehetőségeit. A nap során az érdeklődő cégvezetők hét vállalkozás termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhettek meg.