Nagy sikerrel zárult az Infotér konferencia részeként megtartott Digitális kereskedelem című rendezvény a Modern Vállalkozások Programja szervezésében

Kiemelt figyelem és vállalkozói részvétel övezte az Infotér 2018 konferencia keretében tartott Digitális Kkv Nap - Digitális kereskedelem eseményt, mely a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Infotér jóvoltából valósulhatott meg. Az egész napos program célja a vállalkozások digitális fejlesztésének elősegítése volt. A rendezvény a digitális gazdaság és kereskedelem fejlesztésének kormányzati támogatásáról és a Vállalkozz Digitálisan! program részleteiről nyújtott tájékoztatást az érdeklődők számára.

A Modern Vállalkozások Programja országos és díjmentes rendezvénysorozatának ezen állomásán az e-kereskedelem jegyében hallgathattak a vállalkozások olyan előadásokat, melyek többek között kézzel fogható segítséget, eszközöket kínálnak a cégeknek a webes tartalmaik népszerűsítésére.

Az esemény résztvevőit dr. Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte.

A tájékoztató napot Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára nyitotta meg, aki beszédében ismertette a Modern Vállalkozások Programjának célját, a programban elérhető szolgáltatások körét. A Program által szervezett események sok, digitalizációt érintő témát érintenek. Ugyanakkor a szakmai napok mellett jóval kézzelfoghatóbb, ráadásul díjmentes segítség kapható a személyes tanácsadói hálózaton keresztül. A tanácsadók informatikai átvilágítással, tanácsadással, fejlesztési lehetőségek és kedvezményes uniós támogatások ismertetésével segítik az érdeklődőket abban, hogy minél könnyebben digitális vállalkozóvá váljanak.

A nyitóelőadásában dr. Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár mutatta be a fejlesztések kormányzati támogatását. A Modern Vállalkozások Programjának vezető IKT tanácsadója, Koleszár Péter előadásában az új fogyasztói generációról, a digitális trendekről beszélt. Ezt követően a Google Digital Workshop programrész következett, mely 26 témában ad a kkv-k kezébe kézzelfogható eszközöket weboldaluk forgalmának fellendítésére. Ilyen például a Google Page Speed Insights, mely minősíti az internetes oldalt konkrét változtatások javaslatával, vagy a Google Test my site, mely iparágankénti betöltési időt tesztel és hasonlít össze egymással. Ilyen adatok birtokában saját új weblapjuk minőségellenőrzését is el tudják végezni otthonukban a vállalkozók. Az Extreme Digital meghívott előadójával, Várkonyi Balázzsal az Infotér munkatársa beszélgetett a weboldalak tipikus hibáiról, mint például a feltüntetetthez képest hosszabb szállítási idő, vagy az indokoltnál lassabb válaszadás az ügyfélszolgálatokon. Végül az ADSR Multimédia vezetője, Szabó Zsolt mutatta be az elektronikus adatkezelés érzékeny kérdéseit, a vásárlók személyes adatainak kezelésének törvénybe foglalt előírásait.

A Modern Vállalkozások programja rendezvénysorozatához még lehet csatlakozni további állomásokon, ahol a hasznos előadások mellett személyre szabott tanácsadás és szoftverkedvezmények is várják az érdeklődőket. Részletek a vallalkozzdigitalisan.hu weboldalon érhetők el.