MEGALAKULT AZ MKIK DIGITALIZÁCIÓS KOLLÉGIUMA

A Digitalizációs Kollégium legfontosabb feladata a kis és középvállalkozások digitalizációjának támogatása, az infokommunikációs eszközhasználat és a digitális tudás növelése a gazdaságban. Továbbá az informatikai ágazat érdekképviseletét is ellátja a Kollégium. 

Az eddig Informatikai Kollégium néven működő szervezet, több országos hatókörű digitalizációs projekt kezdeményezője volt. A legfontosabb ezek közül a Modern Vállalkozások Programja, amely már közel 20 000 vállalat digitális fejlesztését támogatta közvetlenül. 

Az új Digitalizációs Kollégium a mesterséges intelligencia és az IT biztonság területén is országos hatókörű vállalati programokat tervez indítani a közeljövőben. 

Kott Ferenc az MKIK Informatikai Kollégiumát 2013-óta vezeti. Információs társadalom, digitális gazdaság szakértő, tanulmányait a debreceni és a svédországi lundi egyetemeken végezte. Tíz évig a Debreceni Egyetem vendégoktatója. 2012-ben a VOSZ Év Vállalkozójának választották, 2015-ben az Információs Társadalomért miniszteri kitüntetésben részesült. A Bluefield Kft. társtulajdonosa és ügyvezetője, cégvezetőként főként informatikai rendszerek tervezésével és információ biztonsággal foglalkozik. 

Vinnai János két kamarai cikluson át vezette az Informatikai Kollégiumot majd Kott Ferenc társelnökeként dolgozott tovább a digitalizációs programban. A Miskolci Egyetem automatizálási szakán végzett majd a BME-n tanult. 28 évig volt vállalkozásvezető, ma önálló senior tanácsadó. Borsod megyében az Év Vállalkozójának választották, 2007- ben miniszteri kitüntetésben részesült. Két ciklusban volt IVSZ elnökségi tag, alelnök, majd elnöki tanácsadó. 2018-tól BOKIK Ipar 4.0 munkacsoport vezetője.