MEGTARTOTTA ÉVZÁRÓ ÜLÉSÉT A DIGITALIZÁCIÓS KOLLÉGIUM

A Digitalizáció ’21-’27 elnevezésű ülés meghívott vendége dr. Solymár Károly digitalizációért felelős helyettes államtitkár volt, aki előadásában tájékoztatást nyújtott a támogatáspolitikai előkészítési szakasz 2021-2027-es, digitalizációs, stratégiai tervezéséről.

Az ülésen elhangzottak szerint a hamarosan megjelenő új, vállalati infokommunikációs konstrukció - hasonlóan a GINOP-3.2.2-8.2.4-16 kódjelű pályázathoz - várhatóan a vállalatirányítási rendszerek bevezetését is kiemelten támogatni fogja.

Államtitkár úr prezentációjában kiemelte, hogy a jövőben is kizárólagossággal kapcsolódik a Modern Vállalkozások Programja a kiírásra kerülő informatikai pályázatokhoz, vagy egyéb komplex pályázatok informatikai komponenseihez.

A Modern Vállalkozások Programja tanácsadói  hálózata továbbra is segíti a helyi vállalkozásokat a digitalizációban, a Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítés megszerzésében, amely a pályázókat többletpontszámhoz és/vagy magasabb támogatási mértékhez segíti, és/vagy kizárólagos bekerülési feltételként funkcionál.

Mindemellett várhatóan informatikai fejlesztés (bármely vállalkozásfejlesztési konstrukcióban) kizárólag a Modern Vállalkozások Programjának minősített szállítói és termékkatalógusából kiválasztott termékbevezetés esetén számolható el.

Az ülésen Czimbalmos Levente, a projekt szakmai vezetője tájékoztatást adott a Program által tervezett, új szolgáltatásokról:

  • AI alapú szolgáltatásbővítés, tanácsadói chatbot elindítása (kkv informatikai megoldásokra),
  • „Szakértő válaszol” csatorna elindítása - jogi, pályázatírói, infokommunikációs területeken,
  • Szakmai guide-ok készítése IT bevezetési projektekhez,
  • Beszerzéstámogató, tendereztető oldal beindítása,
  • Beszállítói fogadóóra

 Az ülésről készült összefoglaló videót itt tudja megtekinteni: