A(z) MI jövőnk most kezdődik

Kedves Ügyfelünk, Partnerünk!

Az év végéhez közeledve mindannyian számot vetünk sikereinkről, kudarcainkról, az év történéseiről. Ahogy egyéni életünkben, szakmai munkánkban is átgondoljuk az elmúlt időszak eseményeit, tevékenységünk mérföldköveit.

Engedje meg, hogy a Modern Vállalkozások Programja nevében néhány gondolatot megosszak Önnel.

A 2020-as év mindenki számára és minden területen váratlan fordulatokat, új élethelyzeteket hozott. A koronavírus megjelenése tehát nemcsak a magánéletünket, hanem a cégek működését is alapjaiban változtatta meg. Az idei évünk meghatározó sajátossága az állandósult újra tervezés, a döntéseink folyamatos újra gondolása lett. „Változás és változtatás”. A fejlődésért, a túlélésért, vagy magáért a változatlanságért. Ha valamit, akkor ezt biztosan megtanulhattuk.

Együtt éltük meg, hogy a home office bejáratott gyakorlattá vált. Az ügyfeleink jobb elérése, megértése érdekében új megoldásokat vezettünk be, nagyobb hangsúlyt fektettünk az adatok elérésére, elemzésére, új, virtuális szolgáltatásokat dolgoztunk ki. A hazai kis- és középvállalkozások most szembesültek azzal, hogy az informatikai szolgáltatások és fejlesztések többé már egy nem tetszőlegesen megválasztható jövőkép részei.

Olyan változás zajlik körülöttünk, ami kivétel nélkül mindent és mindenkit érint, sok nehézséggel jár, de egyben magában hordozza a megújulás lehetőségét is.

Minden vállalkozás számára nyilvánvalóvá vált, hogy belső és külső működési folyamatait, az ügyfélkörrel való kapcsolattartást újra kellett terveznie. Ehhez pedig a legfontosabb eszköz a digitalizáció.

Mi úgy véljük, hogy 2021-ben is kulcsfontosságú tényező lesz, hogy egy cég mennyire gyorsan tudja megújítani a működését, mennyire mutat rugalmasságot, milyen az alkalmazkodóképessége. Mindemellett még inkább kiemelt szerepet kap a biztonság. Egyes érintésmentes megoldások bevezetése, úgy, mint az online értékesítés és fizetés mostantól nemcsak jogszabályi kötelezettség, hanem ügyfeleink, környezetünk biztonságát szolgáló technológiai megoldás is.

A Modern Vállalkozások Programjának azonban továbbra is alapelve, hogy egy vállalkozásnak nem sokat, hanem TUDATOSAN, HATÉKONYAN ÉS KOCKÁZATARÁNYOSAN kell költenie a digitalizációra ahhoz, hogy látszódjanak az eredmények.

A kezdeményezésünk ehhez a folyamathoz kíván 2021-ben is díjmentesen segítséget nyújtani. A Program immár közel 20.000 céggel van országszerte kapcsolatban, és hozzávetőlegesen 12.500 térítésmentes informatikai átvilágítást tudhat maga mögött, tevékenységével ezernél is több EU forrással támogatott, eredményes kkv projekthez járult hozzá. Ezekben a pályázatokban a (kizárólag a Programon keresztül elérhető) DFV minősítés összesen több mint 1,1 milliárd Ft plusz forrás hozott a cégeknek.

Mi a magunk részéről biztosan kijelenthetjük, hogy a hazai vállalkozások jövőjébe és a jövő technológiáiba vetett bizalmunkban 2021-ben sem lesz változás. Változtatni és változni azonban nekünk is kell és szeretnénk is. Az új EU-s költségvetéssel hamarosan megjelenő forrásbőség zavarában jövőre megújított szolgáltatásokkal, egy letisztultabb és jobb Modern Vállalkozások Programjával készülünk irányt mutatni a digitális fejlődés iránt nyitott vállalkozások számára.

Végül pedig engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a Program eredményeiről készült rövid filmet, melyet az alábbi linkre kattintva tud megtekinteni:

Vállalkozzon Ön is digitálisan!

A digitalizációt érintő jövőbeli terveinkről pedig a Digitalizáció '21-'27 eseményről készült összefoglaló videó nyújt tájékoztatást:

Digitalizációs Kollégium 2020


Köszönjük a bizalmát, köszönjük, hogy Ön is csatlakozott Programunkhoz!

Ezúton kívánunk békés ünnepeket és sikerekben gazdag új esztendőt Önnek, munkatársainak, vállalkozása valamennyi alkalmazottjának!

Üdvözlettel

Czimbalmos Levente

a Modern Vállalkozások Programja szakmai vezetője