Com-Forth Ipari Informatikai Kft.

Com-Forth Ipari Informatikai Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Com-Forth Kft. egy magyar tulajdonú, családi vállalkozás, amely 1988 óta kínál rendszereket és integrált megoldásokat, termékeket és szolgáltatásokat az ipari informatika és az automatizálási szektor számára.
Átfogó és egyedi automatizálási megoldásokat, ipari kivitelű hardvereket, szoftvereket és rendszereket szállítunk partnereinknek, amellyekkel minimalizálhatóak a karbantartási és hosszú távú üzemeltetési költségek. Rendszerintegrátor megrendelőink számára olyan eszközöket biztosítunk, amelyekkel gyorsan és hatékonyan tudnak dolgozni, és nem kell aggódniuk a rendszer és komponensei miatt.
Megbízható, ipari alkalmazásokra szabott megoldásainkat három, nagy múlttal rendelkező gyártó: a GE Digital (korábban Intellution/GE Fanuc/GE Intelligent Platforms), a MOXA és az OPTO22 hardvereire építjük.
Az Opten Kft. ”A” azaz Kiváló minősítésben részesítette a Com-Forth Kft-t. A minősítés szerint a Com-Forth Kft. Az üzleti élet egyik legmegbízhatóbb szereplője.

Temékeink

Esettanulmány

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt 1996-ban jött létre, 29 települési önkormányzat és a Magyar Állam alapításával. Működési területe folyamatosan bővül, ma már 86 településen látja el a víziközmű szolgáltatást. Alaptevékenysége a vízszolgáltatás (jó minőségű ivóvíz biztosítása), szennyvízelvezetés- és tisztítás, figyelembe véve a környezetvédelmi szempontokat, valamint az európai uniós jogszabályokat. Akkreditált laboratóriumaiban korszerű műszerekkel, és képzett szakemberekkel dolgoznak.
Nyírségvíz Zrt. az elmúlt évek során több adatoldali kommunikációs rendszert kezdett működtetni, ezek sokszínűsége célszerűvé tette a rendszerek használatának felülvizsgálatát, valamint annak elemzését, hogy a működés gazdaságosság szempontjából optimális legyen. A feladat elvégzése során fel kellett térképezni ezen kommunikációs módokat, elemezni a használhatóságukat, különös tekintettel a területbővítések okozta műszaki és gazdasági lehetőségekre.

A rendszer kialakítása során az alábbi priorált szempontokat vettük figyelembe:
1. Stabil üzem
2. Kedvező beruházási költségek
3. Kedvező üzemeltetési költségek
4. Egyszerű beüzemelés, áthelyezés
5. Változtatható (rövid) köridők
6. Adatmennyiség rugalmasan növelhető
7. Földrajzi helyzettől független
8. Engedélyekhez nem kötött

Team munka eredményeként javaslat fogalmazódott meg a jelenlegi rendszerek módosítására és az új területek bekapcsolásának lehetőségére, a kommunikációs módok (vezeték nélküli, vezetékes) optimalizálására, valamint a felesleges kommunikációs módok megszüntetése.

Az elkészült anyaghoz költség optimalizáció is készült előre vetítve a fejlesztések által elérhető megtakarításokat. Az első diagramon a GPRS kommunikáció teljes működési területre történő kiterjesztés esetén realizálható üzemeltetési költség csökkentése látható. A második diagram a beruházási és üzemeltetési költség megoszlását azonos feltételek mellett a különböző kommunikációs módok esetén ábrázolja.