Magyar Kultúra Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Magyar Kultúra Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Magyar Kultúra Kiadó Kft. 2005 óta van jelen a magyar könyvkiadás életében. A kiadó elsődleges célja, hogy fenntartsa és tovább örökítse a magyar kultúra értékeit, elsősorban a művészet, a néprajz és a pedagógia területén. A könyvek mellett nagy hangsúlyt fektet a zenei kiadványokra is.
A Digita online rendszerét a kiadó fejlesztői csapata hívta életre. A Digita célja, hogy a földrajzi és időbeli korlátokat áthidaló tudásmegosztó-központként működjön. Az online tananyagszerkesztéstől a publikáláson át az értékesítésig stabil, ellenőrzött hátteret nyújt. Saját fejlesztésű, egyszerűen használható szerkesztőfelületet biztosít, melynek segítségével változatos, interaktív kurzusok, tananyagok, online publikációk és folyóiratok hozhatók létre és tehetők közzé.

Esettanulmány

A Harmónia Alapokú Művészeti Iskola 1993-ban kezdte meg működését Győr-Moson-Sopron megye első nem állami fenntartású művészetoktatási intézményeként azon szándéktól vezérelve, hogy a megyében élő tehetséges fiatalok iskolarendszerű képzésben részesüljenek. A kezdetben kis magániskolaként induló Harmónia mára a megye egyik meghatározó szerepet betöltő intézménye, mely nemcsak a megyeszékhelyen, hanem a környékbeli településeken is megteremtette, és azóta is folyamatosan biztosítja a művészeti nevelés feltételeit lassan huszonöt éve.
Az iskola pedagógusai külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden növendéket a képességéhez és igényeihez mérten vezessék be a zene és a néptánc világába.
A művészeti nevelés jelenleg is magas szinten folyik. A szakmailag és emberileg felkészült tanári kar 20 telephelyen oktatja a jövő nemzedékét, és több mint 1400 gyermek életét teszi teljesebbé a művészet segítségével.

A zeneoktatásban a tanítás-tanulási folyamatnak évszázados tradíciói vannak. A zenei nevelés hétköznapi működése során ez a szemléletmód érvényes a gyakorlati és elméleti tárgyak oktatására egyaránt. A korszerű eszközök használata, valamint a napjaink oktatási színvonalának elvárásaihoz való igazodás megkövetelik online elérhető oktatási segédanyagok kidolgozását. A projekt során olyan online oktatási anyagok készültek, amelyek példaértékűek lehetnek a későbbi fejlesztések részére és segítséget nyújtanak a művészeti nevelés megújítására.
A probléma megoldására a Magyar Kultúra Kiadó által kifejlesztett Digita tudásmegosztó központot használtuk. Ennek segítségével hoztunk létre online tananyagokat, feladatlapokat és teszteket, és a Digita felülete szolgált eszközül a tananyagok tanórai és otthoni használatához egyaránt. A rendszert a tanulók készség szinten használták, a felület kezelése nem okozott nehézséget, és a tananyagokhoz így interaktív formában jutottak hozzá, és a modern kor igényeinek megfelelő felületen képesek voltak önálló munkát végezni. A létrehozott felület egyformán használható a távoktatásban és a hagyományos oktatás területén.
A Digita felülete egyszerre képes tananyagot létrehozni, azt közzétenni, illetve a tanuláshoz szükséges környezetet biztosítani.