Exicom Informatika Kereskedőház Kft.

Exicom Informatika Kereskedőház Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Az Exicom Informatika Kereskedőház Kft. informatikai és irodatechnikai eszközök és szolgáltatások forgalmazásával foglalkozik, központosított közbeszerzésben is. Szervizünk teljes körű üzemeltetéssel fénymásoló- nyomtató- és számítógépparkokat lát el és vállalja az ehhez kapcsolódó kellékanyag-ellátást is. Informatikai pályázatok előkészítésében, lebonyolításában is hatékony segítséget nyújtunk.

Esettanulmány

Az ügyfél nemzetközi szállítmányozásban szervez fuvarokat, elsősorban az élelmiszeripar területén. Jól felszerelt irodából küldik ki a dolgozói a fuvarokra vonatkozó ajánlatokat, és ide érkeznek be az elvégzett munkák szállítólevelei, számlái. Itt zajlik az értékesítés mellett a teljes ehhez kapcsolódó adminisztráció is.
Az ügyfélnek problémát okozott, hogy a dolgozók mindegyike a saját laptopján dolgozott, és nem volt egy biztonságos közös felület,ahol a céges információkat és elkészült ajánlatokat mindenki látta volna. Nem volt megoldott a biztonságos adattárolás mellett az sem, hogy ki milyen információ megszerzésére jogosult.
Egy olyan adatbázis-szerver bevezetését javasoltuk, ami alkalmas a biztonságos adattárolás mellett arra is, hogy a megfelelő jogosultságok kiosztásával,közös felületek létrehozásával minden dolgozó munkáját transzparensen követhetővé tegye. A szerver bevezetésével nem csak azt látni,hogy ki mit és mikor csinált, de otthonról is biztonságosan kezelhető közös platform jött létre. A szerver mellé telepítve lett egy komolyabb szünetmentes tápegység,ami megakadályozza az esetleges áramkimaradások okozta adatvesztéseket is. A szerverek biztonságos működéséhez a szerver szoba kialakítása során légkondícionáló berendezés is beszerelésre került, valamint azz IT eszközökhöz alkalmas kézi tűzvédelmi megoldás szállítása, alkalmas gáz közeggel.