BALINTKO Számítástechnikai, Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

BALINTKO Számítástechnikai, Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

Baranya megye

Cégbemutató

Cégünk fő tevékenysége pécsi kisvállalkozások informatikai rendszereinek kiépítése és üzemeltetése. Foglalkozunk új és használt informatikai berendezések, valamint a hozzájuk tartozó szoftverek kiskereskedelmével, hálózatépítéssel, szoftverfejlesztéssel.

Esettanulmány

Villamosipari kivitelezéssel, villamos hálózatszereléssel, villamosbiztonságtechnikai felülvizsgálatokkal, épületek, ipari létesítmények üzemeltetésével és karbantartásával, valamint szakipari és generálkivitelezéssel kivitelezéssel foglalkozik a vállalat Magyarországon, valamint a környező európai országokban. 1994-ben alakult családi vállalkozásként, mára 114 főt foglalkoztatnak, éves árbevételük közel 2 Milliárd Forintos.
33 számítógépes munkaállomással rendelkező központi irodában az egyes számítógépek peer-to-peer hálózatban üzemeltek, az adatok megosztása, hozzáférések kezelése nem volt megoldva.
Egy HP szervert helyeztünk üzembe melyen Linux szerver operációs rendszert konfiguráltunk, azon különböző központi megosztásokat hoztunk létre, jogosultság kezelést, jelszó házirendet vezettünk be. Ezt követően minden kliensgépről a meglévő adatokat strukturáltan a szerveren helyeztünk el és beállítottuk, hogy minden felhasználó a saját felhasználói nevével és jelszavával minden a munkájához szükséges adathoz - és csak ahhoz - hozzáférjen. Ezáltal biztosítottuk, hogy a csoportmunka egyszerűsödjön, lényegesen gyorsítottuk a szervezeten belüli adatáramlást, illetve kontrolláltuk, hogy az egyes adatokhoz csak az illetékes személyek férjenek hozzá. Továbbá automatizáltuk a biztonsági mentés folyamatát, ezzel a helyi rendszergazdáról tetemes terhet vettünk le, és ezáltal egy rendszeres kiadás mértékét csökkentettünk a vállalkozásnál, úgy hogy a szolgáltatás minősége mindeközben javult.