Integra Informatikai Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Integra Informatikai Szolgáltató és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest

Cégbemutató

AZ INTEGRA ZRT. RÖVID BEMUTATÁSA

Az Integra Kft. 1989-ben alakult. Az Integra jelentős múlttal rendelkezik – megalakulása óta – a banki szektorban végzett szoftveralkotás, követés, support és fejlesztés területén. Kezdetektől, elsősorban nagybankoknak, közepes méretű pénzintézeteknek egyedi fejlesztésként elkészített üzletági rendszerek készültek a Merkantil Bank, K&H, OTP csoport, stb. számára, majd az értékpapír piac reprezentánsai részére.
Az Integra ügyfélköre 1991-től folyamatosan vált rendkívül színessé, köszönhetően elsősorban a Dream integrált moduláris számviteli-, ügyviteli-, vállalatirányítási rendszer elkészítésével, mellyel nyitott a vállalatirányítási szoftver piacon. Társaságunk heterogén ügyfélköre ma is jelentősen hozzájárul a cég „több lábon állásához”, a cég működésének biztonságához, kiegyensúlyozott likviditásához. A Dream rendszer és annak moduljai mindmáig önálló megoldásokként és ágazati integrált megoldásaink alapjaként egyaránt szolgál.
E két terület mindmáig meghatározó tevékenység a kapcsolódó és egyidejűleg bővülő szolgáltatásokkal együtt. 1995 óta részvénytársaságként az Integra jelentős hangsúlyt helyez komplex piac specifikus informatikai projektek megvalósítására a hosszú távú partnerkapcsolatok építése és fenntartása mellett.
VEVŐINKNEK KÍNÁLT INFORMATIKAI MEGOLDÁSAINK
Az Integra Zrt. tevékenysége a kezdetektől két meghatározó területen fejlődött fel, egyrészt a magyar bankok és brókerházak, valamint a nemzetközi bankok magyarországi fiókjai számára készített saját fejlesztésű szoftverei révén.
Másrészt, saját ERP (Enterprise Resource Planning) vállalatirányítási rendszerét, a DREAM-et szállítja és telepíti, amelynek célja a magyar bankok közép- és nagyvállalkozások, állami intézmények teljes körű gazdasági feladatainak automatizálása. Az Integra egy speciális modulokból álló könyvtárat alakított ki a magyar pénzügyi szolgáltatási ágazatban működő vállalkozások egyes háttérirodai (back-office) funkcióira.
Az Integra Zrt. jelenjét és jövőjét a hagyományokra és megszerzett know-how-ra alapozva és a piac igényeihez igazodva az alábbi stratégiai alappillérekre építi:
• Komplex, integrált ágazat specifikus alkalmazások létrehozása kiválasztott piaci szegmens számára:
o Kisbanki integrált információs rendszer – Polaris-Dream – bankok, pénzügyi szolgáltatók és takarékszövetkezetek részére,
o Vállalatirányítási Szoftverrendszer Víz- és csatornaüzemeltetők részére – Water-Dream – Bakonykarszt Zrt,
o Faktor cégek számára komplex integrált szoftver megoldás – Intrade-Dream Integrált Informatikai Szofver-rendszer – Magyar Követelés Kezelő Zrt,
o Mezőgazdasági vállalkozások gazdálkodási rendszere – Agro-Dream – Szekszárdi Mezőgazdasági Zrt.
o Könyvtárak részére könyvtárközi kölcsönzés Book Dream – OSZK, OMIK.
• Kiemelt ügyfelek magas színvonalon való kiszolgálása, mindenkori aktuális igényei megvalósítása – mint a
o Magyar Államkincstár,- Treasury-Dream Nemzetgazdasági főkönyv
o Magyar Követelés Kezelő Zrt. részére.
o OSZK (Book Dream)
További tevékenységek és prioritások
• Multinacionális partnerkapcsolatok keretében való együttműködés közös projektekben,
• Bér-ügyviteli rendszerek és szolgáltatások széles körű és speciálisan magas színvonalon való kiszolgálása – Person-Dream, Person-Oracle
• Bér ügyviteli szolgáltatás – outsourcing, ASP
• Az RSC Dream tárgyieszköz nyilvántartó és elszámoló modul az ERP rendszertől függetlenül önállóan magas színvonalon elégíti ki az ügyfeleket. Például a Merkantil Bank teljes cégstruktúráját, valamint a Magnet Bankot.
• Továbbá piaci rések kihasználása, speciális alkalmazások készítése révén is – pl.:,leasing tevékenységet folytató vagy portfoliókezeléssel foglalkozó ügyfeleink számára készített alkalmazásokkal,
• Részvénykönyv vezetést támogató szoftverrendszer nyílt és zártkörű részvénytársaságok számára,
• Aktuális piaci igények új megoldásai közül kiemelendő a mobil eszközök alkalmazására épített legmodernebb, megoldások úgy saját rendszerekhez és külső más szállító által készített alkalmazásokhoz, mindez integrált módon illesztve. Kifejezett célként megfogalmazva a meglévő rendszerek folyamatba épített hatékonyság növelő megoldásainak elkészítését, mobil technológia lehetőségeire építkezve, mely által idő (on-line) és jelentős költség takarítható meg, egy rendkívül biztonságos (adatvédelmi és üzemeltetési biztonság) megoldás révén.
• Korszerű, biztonságos integrációs szoftvereszközök alkalmazása és használata eltérő adatbázisok és különböző, Társaságunktól független külső gyártói szoftver alkalmazások technologizált integrált együttműködtetése céljából.
Az Integra sokszínű ügyfélköre és szoftver portfoliója és szolgáltatásai a „több lábon állás” lehetőségét és biztonságát nyújtja.

Az Integra Zrt. komplex szoftver megoldásait a saját fejlesztésű, jól bevezetett ERP rendszerére, a Dream moduláris ügyviteli szoftver-rendszerére integrált, a kiválasztott piaci szegmensekre specializált modulokkal együttesen, kifejlesztett magas szakmai színvonalon megvalósított komplex alkalmazásai adják.

Cégünk, partnereink számítástechnikai rendszereivel kapcsolatos feladatainak és problémáinak megoldásához teljes körű szolgáltatáscsomagot kínál az igényfelméréstől a rendszerkövetési feladatokig bezárólag.TECHNOLÓGIA ÉS MINŐSÉG
Kiemelt jelentőséggel bír a korszerű technológia alkalmazása a szoftverfejlesztés területén és a szolgáltatási ágazatban.
Nem feledkeztünk meg eközben arról, hogy az informatikai megoldás egy olyan komplex rendszer, amelynek része nem csak a hardver és alapszoftverei (operációs rendszer és kommunikációs elemei), hanem a szoftver környezet és a felhasználói szoftver is. Utóbbiak megújítása ugyanolyan fontos a hatékony működés és a rendszerelemek mindenkori kompatibilitásának biztosítása érdekében.
Minőségügyi rendszerünket ISO 9001:1994 szerint 1998-ban tanúsította az SGS Hungária Kft. Az ISO 9001:2000 szabvány megjelenésével 2003-ban átdolgoztuk és újratanúsíttattuk, majd 2008-ban sikeresen felülvizsgáltattuk. A 2009 –től az új minőségügyi szabvány, az ISO 9001:2008 szabvány szerinti újra tanúsítás is megtörtént. Évente az újra tanúsítás, illetve esedékes felülvizsgálat minden alkalommal sikeresen lezajlott.
2015 évben megszereztük a NATO Beszállításra Alkalmas (NBA) minősítést, ezt követően az ISO tanúsításunk is megújításra került, 9001:2009 szerint az AQAP 2110:2009+2210 kibővítésével.

A külső és belső folyamatok irányítását és dokumentálását a minőségi tanúsítás alapjaként szolgáló, saját fejlesztésű folyamatirányítási szoftverrel – i-Flow rendszerrel – támogatjuk. Ügyfeleink számára a szoftvereink verziócserét internetes portálon kínáljuk, a segítségnyújtás jellemzően az e-support szolgáltatás keretében, az i-Flow rendszeren keresztül valósul meg, történeti áttekintést biztosító dokumentáltság és naplózás mellett.

STRATÉGIA, ELKÖTELEZETTSÉG

Az Integra Zrt. piaci stratégiájának részeként abban érdekelt, hogy - támaszkodva a jó minőségű, korszerű termék portfolióra és komoly értéket képviselő szakmai ismeretekre, - a szoftveralkalmazáson kívül magas szakmai színvonalon minőségi szolgáltatás nyújtása révén, építsen további hosszú távú elégedett partnerkapcsolatokat. Az Integra az elmúlt két évtized során termékeit ezen cél elérése érdekében folyamatosan fejlesztette tovább, Rendszereit implementálta Partnereinél és szándékozik ezt tenni a jövőben is. Fontosnak tartjuk a korszerű technológia alkalmazása mellett, hogy Rendszereink ne csak naprakészek legyenek, hanem előremutató megoldások révén Partnereink üzleti munkájához megfelelő eszközként szolgáljanak a tevékenységük dinamikus fejlesztéséhez, a piaci lehetőségek kihasználásához és a hatékonyság növeléséhez.WWW.integra.hu

Esettanulmány

A BAKONYKARSZT Víz- és Csatornamű Zrt. amelynek fő feladata a vezetékes ivóvíz szolgáltatás, valamint a szennyvízelvezetés és -tisztítás, 1996. január 1-jén alakult
A veszprémi vízműnek a püspöki palotát ellátó Tummler-féle vízemelő-szerkezet, a BAKONYKARSZT Zrt.-nek pedig a Veszprém Megyei Víz- és Csatornamű Vállalat. Máig ható igénnyel – a fogyasztók szükségleteinek biztonságos ellátása megfelelő, jó minőségű ivóvízzel, locsolóvízzel, „tüzivízzel” – épült 116 esztendeje a veszprémi vízmű, míg egy évszázaddal később, a korábban felülről létrehozott megyei vállalat alapjain, 121 önkormányzat alakította meg a részvénytársaságot, üzemelő vízműveivel, szennyvíztisztítóival.
A feladatok megvalósítása érdekében hozták létre az önkormányzatok, mint tulajdonosok a BAKONYKARSZT Víz- és Csatornamű Részvény-társaságot azokkal az elképzelésekkel, hogy az üzemeltető feleljen meg a rendelkezésekben rögzített feltételeknek, a személyi és tárgyi előírásoknak, de mindenekelőtt biztosítsa a biztonság
Stock Mobil rendszerbevezetés a Bakonykarsz Zrt.-nél
Kiinduló állapot:A Bakonykarszt Zrt. 1999-től használja az Integra Zrt. által fejlesztett Water Dream rendszerét, amely a műszaki információs rendszer kivételével a cég teljes ügyviteli folyamatát lefedi. Az informatika állandó fejlődésének köszönhetően a Bakonykarszt Zrt. új projekt keretében megoldást keresett a meglévő integrált rendszerhez olyan Mobil telefonos felület kialakítására, amely a raktárkészlet gazdálkodási folyamat egyszerűsítését szolgálja, megvalósítja a fizikailag távoli helyek kapcsolatát, ezzel együtt valós idejű nyilvántartást tesz lehetővé.
A Bakonykarszt Zrt.-nek konkrét elképzelései voltak arról, hogy mit szeretne elérni a Mobil informatikai rendszer bevezetésével és ehhez egy olyan partnert keresett, aki nemcsak integrálni tudja a Mobil rendszerét a már meglévő főkönyvi, raktár és egyéb rendszerekhez, hanem testreszabott megoldásokat is kínál. Az Integra Zrt. rendelkezett mindazzal a tapasztalattal és szakértelemmel, amelyet a felvázolt probléma integrált módon történő megoldására kifejlesztett rendszer bevezetése megkíván. Ebből adódóan a fejlesztési projektet hamarosan felváltotta az éles rendszer bevezetése.
A projekt célja: A Mobil rendszer bevezetésénél követelményként merült fel, hogy a Mobil raktári mozgások kezelése a fizikailag elkülönült földrajz helyen lévő raktárak adatainak elérése egy rendszeren belül történjen meg. A belső raktári folyamatok kialakításánál elsőrendű szempont volt, a raktárkészlet azonnali aktualizálása, és ez által a folyamat valós idejű megoldása,függetlenül a fizikai távolságtól. Fontos cél volt, hogy az adatok lekérdezési és rögzítési tevékenysége egységes szerkezetben a tényadatok felhasználásával valósuljon meg.
További elvárás volt, hogy a Bakonykarszt Zrt. Műszaki Információs rendszerével is kommunikáljon a bevezetésre kerülő rendszer.

A projektcélokban meghatározott tevékenységek megoldása Stock Mobil rendszer bevezetésével valósult meg. A rendszerintegráció alapján a Stock Mobil alkalmazás a Stock Dream rendszer adatbeviteli oldalán, kapcsolódik a Communal Dream adatbázisához és azonnali kommunikációt létesít az alkalmazással. A megoldás lényege, hogy a Stock Dream rendszerben kerül paraméterezéssel meghatározásra a mobil eszköz által elvégezhető feladatok sora. A mobil eszközön megjelennek a rendszer adatbázisában lévő cikkek, mennyiségek, amelyek a raktári ki és bevételezések alapadatai. A Stock Mobil alkalmazással rögzített mozgások azonnal megjelennek a Stock Dream rendszerben, a rögzítés végeztével a tételek további feldolgozása, véglegesítése, raktárkészlet aktualizálás már a Stock Dream történik. Azok a tételek amelyek nem kerültek véglegesítésre a Stock Dream rendszerben ugyanakkor még a Stock mobil rendszerben is láthatóak és ott további rögzítésre, módosításra nyílik lehetőség. Stock Mobil rendszer bevezetésével a szervezet egyes szereplői közti információáramlás felgyorsult, ezen túlmenően olyan adminisztrációs és fizikai többlet tevékenységet tud megspórolni, mint a telephelyek közötti telefonálás, kézi kiállítású raktári ki és bevételezési bizonylatok megírása, rögzítési és egyeztetési feladatok sokasága. Eredmények: A Stock Mobil rendszer bevezetése a Bakonykarszt Zrt. – nél sikerrel megvalósult. A sikerhez azonban nem lett volna elegendő pusztán jól működő programok integrált rendszere. Az átfogó projekt bevezetést elősegítette a Menedzsment proaktív, elkötelezett hozzáállása. Ezt a meglévő nyitottságot lehetett a projekt irányításával közös erőforrássá formálni, aminek eredményeként a bevezetés sikeresen elérte az indításakor meghatározott célokat. A bevezetést követően az informatikai alkalmazás szerves részévé vált a Bakonykarszt Zrt. működésének, ami az aktuális projektek során komplex megoldásokkal szolgál a Menedzsment és a Felhasználók számára.