graphIT Kft.

graphIT Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

graphIT Kft. 1992. óta van jelen a hazai CAD/CAM/PLM piacon, és olyan fontos iparágak meghatározó beszállítójává vált az elmúlt csaknem két évtized során, mint például az autó- és járműipar, a fogyasztási cikkek ipara, a gépgyártás, a logisztika, a szerszámtervezés és gyártás, az olaj- és gázipar, valamint ezek beszállítói.
A graphIT Kft. a Siemens PLM nemzetközi szoftverfejlesztő céget képviseli Magyarországon, 3D-s tervező, megmunkálás tervező, végeselem analízis, és digitális gyártási megoldások forgalmazásával (Solid Edge (CAD), az NX (CAD/CAM/CAE), a Teamcenter (PLM), Tecnomatix). A graphIT Kft. 2014 óta forgalmazza a japán Asprova termelésütemező rendszert, amely a Lean gyártás és a termelés igényeinek maximális figyelembevételével lett kifejlesztve.
2017 óta a graphIT Kft. – a korábbi Siemens együttműködés kiterjesztésével a – a Preactor nevű termelésütemező rendszernek is a forgalmazója.

Esettanulmány

A BorgWarner Inc. (NYSE: BWA) vezető gyártója a fejlett technológiát képviselő alkatrészeknek és erőátviteli egységeknek világszerte. A vállalatcsoport 74 helyszínen, 19 országban működtet gyártó, illetve technikai létesítményeket. A cégcsoport innovatív erőátviteli megoldásokat kínál az üzemanyag gazdaságosság, a csökkentett károsanyag-kibocsátás és a teljesítmény növelése érdekében.
A BorgWarner cégcsoport két fő csoportban tevékenykedik: A Motor rendszer elemek csoport emisszió szabályozó rendszereket, vezérmű-láncokat, olajpumpákat, hűtő rendszereket és turbófeltöltőket gyárt és fejleszt. Az Erőátviteli rendszerek csoport erőátviteli rendszereket, akkumulátor szelepeket, nyomatékelosztó és irányító rendszereket és összkerék meghajtásos (AWD) megoldásokat fejleszt és gyárt.
Forrás: http://oroszlanypark.hu/?page_id=150
Az autóipari beszállítók számára az egyik legnagyobb kihívás a szinkronizált gyártás, ami a lean filozófia alapja is. A szinkronizált gyártás nem valósítható meg megfelelő termeléstervező, termelésütemező megoldás nélkül.

Üzleti kihívások:
- Excel alapú gyártástervezés
- Nagyon manuális, komoly hibalehetőségekkel
- Időigényes tervmódosítás a termelésben bekövetkező változások esetén

A rapid (alig 2 hónap alatt történő) Preactor bevezetés az alábbi üzleti előnyöket hozta:
- Standardizált folyamatok
- Automatikus tervezés
- Gyorsabb gyártási terv módosítás
- 100%-os pontosságú kapacitás tervezés
- Végrehajtható termelési tervek
- Alternatív termék útvonalak és szűk keresztmetszet erőforrások hatékonyabb kezelése
- Vevői megfelelőség