GLOBO Számítástechnikai Mérnöki Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság

GLOBO Számítástechnikai Mérnöki Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Globo Kft. veszprémi székhelyű ügyviteli programok fejlesztésével foglalkozó vállalkozás, amelyet 1992-ben alapított Bors Sándor. Kis és középvállalkozások részére készítünk ügyviteli programokat. Felhasználóink két nagy csoportba sorolhatók. Az egyik a könyveléssel, bérszámfejtéssel foglalkozó vállalkozások, a másik pedig a kereskedelmi tevékenységet végző cégek.
Fejlesztéseink során mindig törekszünk arra, hogy a felhasználói igényeknek maximálisan megfeleljünk.

Esettanulmány

Komárom-Esztergom megyében villamossági nagykereskedéssel foglalkozó, kemény konkurencia mellett dinamikusan fejlődő vállalkozás, amely éves árbevétele már meghaladja az 1 milliárd Ft-ot.

Kis és nagykereskedelmi tevékenységet összehangoltan kellett kialakítani úgy, hogy a lehető legkisebb készletekkel a lehető legnagyobb bevételt tudják elérni. Fontos volt, hogy létesítendő telephely esetén az új telephely önállóan tudjon működni, ugyanakkor szervesen kapcsolódjon a meglévő rendszerhez. Több tízezer féle termék nyilvántartását, árazását és a hozzájuk kapcsolódó kedvezményrendszer hatékony karbantartását kellett megoldani. Az ügyvezetésnek a könyveléstől függetlenül azonnali naprakész információra volt szüksége a napi operatív döntésekhez.
A megoldást a Misztrál Raktárkészlet nyilvántartó számlázó rendszer és a Nemere pénzügyi rendszer bevezetése jelentette. A raktári rendszer használatával jelentősen felgyorsult a kiszolgálás. Rengeteg munkaidőt takarítottak meg az eladási árak képzésének és karbantartásának az automatizálásával. A rendszer segítségével optimalizálni tudták a készletszinteket. Zökkenőmentesen lehetett új telephelyet kapcsolni a rendszerhez, amely a központtól függetlenül tudott működni, ugyanakkor a központban nyomon követhető volt a telephely működése. A pénzügyi rendszerbe feladással szinkronizálódtak a számlák és azok kiegyenlítése. Ennek megfelelően könnyen lehetett kezelni a hitelkereteket és a kinnlevőségeket. A fejlesztések felhasználásával állandó kontrol volt a készletszinten, az árakon és a kedvezményeken. Ennek köszönhetően dinamikus fejlődésnek indult a vállalkozás. Ma már a megye leg jelentősebb villamossági nagykereskedőjévé vált.