Magic Studio Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

Magic Studio Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság

Somogy megye, Zala megye, Budapest

Cégbemutató

A Magic Studio Bt. nagykanizsai székhelyű, 1997-ben alapított ügyviteli szoftvereket fejlesztő és saját fejlesztéseit forgalmazó vállalkozás.
Tevékenységi köre két feladatcsoportot ölel fel.
Egyrészt a kis és középvállalkozások készletnyilvántartási, számlázási, projekt kezelési feladatainak megkönnyítése (készletnyilvántartás, út és gépjármű nyilvántartás, szerződés nyilvántartás illetve egyedi igényekhez igazodó programfejlesztések), másrészt könyvelő irodák ellátása (könyvelés, bérszámfejtés, tárgyi eszköz) és a szoftverek folyamatos fejlesztése az éppen aktuális adóügyi változások szerint.

Esettanulmány

Zala megyei víztisztító berendezések készítésével, karbantartásával foglalkozó ~50 főt alkalmazó középvállalkozás
Egy vízkezeléssel foglalkozó vállalkozás kereskedelmi tevékenységének megkönnyítésére szeretett volna komplex, minden tevékenységet lefedő rendszert vásárolni, amely bármikor bővíthető újabb funkciókkal.
Feltételek voltak: Készletnyilvántartás (kimenő, bejövő számlák, szállítólevelek, több raktár használata), projektek, költségek kezelése (munkaszámos és költséghelyes nyilvántartás alapján).

A program ezeket a feltételeket teljesítette, azonban a bevezetés során adódtak újabb tevékenységek, melyek hozzáfejlesztéssel könnyen megoldhatók lettek.
Mivel saját gyártású termékekkel is foglalkoztak, készült egy gyártmány modul, mely a saját készleten tárolt anyagokból gyártmánylista alapján munkaszámra kivette a szükséges mennyiségeket, majd, mikor elkészült a termék(ek), azt visszatette valamelyik raktárba.
A hosszú távú sikeres munkakapcsolat záloga a szoros együttműködés volt, mely a későbbiekben még sok módosítást, bővítést eredményezett (saját számla és szállítólevél formátumok, új lekérdezések ügynöki elszámolásokhoz...).
Az eredmény egy személyre szabott, sokcélú, a pontos adatokat azonnal szolgáltató, könnyen kezelhető rendszer lett, mely lehetőséget adott a későbbi ajánlatok gyorsabb elkészítésére és pontosabb adatokat szolgáltatott a cég könyveléséhez is.