Első Magyar Optikus Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Első Magyar Optikus Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Az Első Magyar Optikus Zrt. 2009 áprilisában alakult meg azzal a céllal, hogy a magyar tulajdonú optikai kisvállalkozások beszerzési forrásait optimalizálja, és ezen keresztül piaci pozícióját javítsa. A vállalatot a pénzügyi- és gazdasági válság hatására 2008-ban létrejött Optikus Klaszter tagjai alapították meg, mivel a kezdeti elemzések kimutatták, hogy a kisvállalkozások széttagolt beszerzései jelentős piaci hátrányt jelentettek a multinacionális versenytárssal, az Ofotért vállalatcsoporttal szemben. Az Első Magyar Optikus Zrt. menedzsmentje a kitűzött céloknak megfelelően 2010 elejére megszervezte szemüvegkeret nagykereskedelmi tevékenységét.

Esettanulmány

Szekrényes Foto Optika:
Gyöngyösi, hatvani, és salgótarjáni szemvizsgálói 2008 óta szemészeti szakrendelőként működnek. Japán gyártmányú vízus – vetítő, autó refrakto – keratométer (komputer), automata non-kontakt tonométer (levegő fújásos szemnyomásmérő), CFF vizsgáló készülék és a glaukóma (zöld hályog –magas szemnyomás) vizsgálathoz nélkülözhetetlen látótérvizsgáló és szemüveg munkaállomás segíti szakképzett orvosokkal.

A mai digitális világban elengedhetetlen, hogy a korábbi papír alapú kartonos rendszert felváltsa egy digitális szoftver, mely képes optikai adatokat kezelni. Korábban nem volt olyan rendszert, ami az optikai üzletekre kompatibilis lett volna, ugyanis itt elég bonyolult a szemüveg-, és kontaktlencsék nyilvántartása, cikszámok kezelése melyek egy SF6 optikai szabvány rendszerben vannak feltöltve. Ezt egy hétköznapi szoftver nem képes kezel. A felmerülő problémák közé sorolható továbbá a különböző eszközökkel való kapcsolódás, pl. optikai mérőeszközök, csiszoló-, letapogató gépek. Továbbá ami még nem elhanyagolható az a különböző szoftverek bonyolult használata, eszköz igénye, soklépcsős munkafolyamatok beépítése a rendszerekbe.
A jelen esettanulmány szereplő partnerünk éppen olyan, akinek több boltja is van Heves megyében. Létrehoztunk egy központi rendszert az üzletek számára, erre a szerverre telepítettük a szerver oldali EyeOffice szoftvert, a boltok gépeire pedig a kliens oldali rendszert telepítettük. Ha bekapcsolják a klienseket, elindítják a szoftvereket a további kommunikáció hálózati alapon működik. Gyöngyösön a Jókai utcai boltban 7 gép, a Gyöngyös Szent Bertalan utcában 1 gép, Hatvanban 5 gép, Salgótarján 1 gép, azaz munkaállomás működik, és ezek mind egyszerre tudnak rácsatlakozni a szerverre. Ez a szoftver képes a teljes bolti irányítást kezelni. A páciensek regisztrációját/ vevőnyilvántartást, melyet csak egyszer kell rögzíteni, a mért adatainak kezelését, kiadott termékek nyomon követését, készletgazdálkodást, számlázást, valamint képes statisztikák lehívására, csoportos szűrésekre, ezáltal személyre szabott dikert marketinget tudunk alkalmazni, pl. elektronikus úton, vagy akár a személyes vásárlás során, de a munkavállalóinkról is tudok lehívni információt, hogy milyen termékeket értékesítettek a legtöbb esetben. A rendszer képes külön kezelni a kereteket, szemüveg- és kontaktlencséket és egyéb árukat. Jelen esetben fotókat, és filmeket. A rendszer telepítése óta az optika átállt a keretek vonalkódos azonosításra. Ez azt a célt szolgálja, hogy a készletről vonakodok alapján veszi le az eladott termékeket, így mindig napra kész a készletgazdálkodásunk. Amely boltokban optikai mérőeszközök és keret letapogatók vannak ott a rendszer képes átvenni gombnyomással az adatokat és az átvett adatokat, automatikusan készíti elő az elektronikus megrendeléshez. A megrendelések folyamata CRM rendszeren keresztül történik és a későbbiekben bármikor előhívhatók és párosíthatók a vásárlóhoz. Minden adatot elegendő 1x rögzíteni. a számlázás a Magyarországon használt számlázó programokat kiszolgálja, NAV által elfogadott automatikus Áfás számla kiállítását teszi lehetővé.