OrthoGraph Számítástechnikai Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

OrthoGraph Számítástechnikai Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Létesítménygazdálkodás és gyártósor menedzsment, karbantartás támogatása 3D BIM modellekkel és lézeres pontfelhő alapú technológiával is. Termékünk a világon egyedülálló módon képes 3D épület modelleket felmérni, majd azokat naprakészen tartani. Az elkészült 3D modellek azonnal integrálhatóak bármilyen külső rendszerbe mobli és webes grafikus megjelenítő segítségével. A mobileszközökön nemcsak az adatok megjelenítése, de változtatása, átmérése, leltárazása is lehetséges. Vonalkód és RFID technológiánk segítésével a BIM modellek teljes grafikus leltárat is tartalmazhatnak. A webes felületünk nemcsak az operatív munkafolyamat része, hanem grafikus kimutatások futtatására is alkalmas.

Esettanulmány

Ügyfelünk általános profilja prémium lakó, szálló vagy irodaingatlanok építése, felújítása és üzemeltetése, bérbeadása. A jelen projekt szerinti ingatlan egy kb. 2600nm alaterülető műemléki ingatlan, melyet már hosszú ideje bérbead az eredeti dokumentációk szerinti alapterületi adatok alapján. Az épület számos alkalmommal belső átalakításon esett át, valamint nagyobb felújítás is történt már rajta. Az ingatlan fekvését tekintve Budapest egyik legjobb negyedében helyezkedik el, közel folyamatosan 100%-osan bérbeadva nagy presztizsű bérlők számára.
A bérleti szerződésekben szereplő területi információk pontosítása volt a projekt célja, ennek alapján jelentősebb eltérés esetén a bérleti szerződések felülvizsgálata és adott esetben újrakötése.
Az OrthoGraph technológiával az ingatlan felmérése megvalósult két felmérővel 3 munkanap alatt, mely eredményéül előállt egy nagypontosságú (sokkal jobb, mint 1%-os hibamennyiségű) 3D BIM épületdokumentáció. Ez a dokumentáció nemcsak a felmért adatok megtekintésére használható (ami egyébként azonnal Excel kimeneten mentésre és feldolgozásra is került), hanem további, létesítménygazdálkodási rendszerben történő felhasználásra is lehetőség nyílik, jelen esetben az ArchiFM rendszer került kiválasztásra.
A felmért adatok alapján jól látszik, hogy a bérbeadó több, mint 10%-kal kevesebb területként adta bérbe az ingatlant a rendelkezésre álló információk alapján, mint a valós ingatlanterület. A projekt megtérülése kb. 1 hónapos a bérleti szerződések újrakötésével / módosításával. Az ügyfél újabb ingatlanok felmérését kezdeményezi, hogy további hasonló megtakarításokat tudjon elérni. Az értékesítésre szánt ingatlanok esetében a várható megtakarítás a jó minőségű épület-dokumentációk birtokában meghaladja az 1,5-2%-ot.