H-ROM Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

H-ROM Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Cégbemutató

Cégünk lassan három évtizede foglalkozik számítógépek, számítástechnikai alkatrészek, kiegészítők és kellékanyagok kereskedelmével.
Az elmúlt évek során megszerzett szakmai tapasztalatunknak köszönhetően hasznos tanácsokkal tudjuk segíteni vásárlóinkat.

Esettanulmány

Hűtéstechnika berendezéseket gyártó, külföldi tulajdonú közép vallakozás. Vegyes külföldi/magyar beszállítói körrel rendelkezik. Átlagos dolgozói létszám több mint 500 fő. Középszériás termékeket állít elő több gyártósoron. Termékfejlesztés is folyik. Termékeit elsősorban külföldön értékesíti.
Partnerünk bizonyos termékeiben hűtőközegként robbanásra hajlamos gázt használ. Ezekbe a termékekbe speciális robbanásbiztos alkatrészeket kell beszerelni. Ezek az alkatrészek könnyen összetéveszthetők az ugyanazt a funkciót ellátó nem robbanásbiztos komponensekkel. Természetesen ezeknek az alkatrészeknek a felcserélése hatalmas kockázattal jár. Partnerünk olyan rendszert kért tőlünk amellyel a fenti probléma elhárítható.


A megoldáshoz a vállalat irányítás rendszeréhez kapcsolódó külön álló rendszert terveztünk és készítettünk el. Első lépésben - rendszerünk a vállati irányítási rendszer adatbázisában rőgzített alaktrész lista alapján végez ellenőrzést közvetlen a beszereléskor egy vonalkód olvasóval rendelkező kézi számítógépen futó WEB alapú alkalmazás segítségével. Második lépésben - az összeszerelés végén egy újabb ellenőrzés történik ahol azt vizsgálja a rendszer, hogy az összes kritikus alkatrész beépítése megtörtént-e. Ezzel a rendszerrel egy különösen kritikus hibalehetőséget sikerült kizárni. A rendszer a vevőknek is be lett mutatva, akik szemében tovább nőtt a termékek iránti bizalom.

Weboldal: