HungaroCAD Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság

HungaroCAD Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A HungaroCAD Kft. 1991 óta látja el mérnöki tervező, szimulációs szoftverekkel ügyfeleit. Kollégáink olyan építő-, építész-, gépész- és villamosmérnökök, térinformatikusok, valamint informatikusok, akik mélyreható iparági és szoftver ismeretekkel rendelkeznek, hogy Önöknek mindig a legmegfelelőbb megoldásokat, eljárásokat tudják javasolni. A szakági szoftverek területén folyamatos kreditrendszerű oktatásban részesülnek, hogy tudásuk mindig naprakész legyen, így az ügyfeleink is első kézből értesülhetnek az új, meghatározó trendekről, fejlesztésekről, szakmai újdonságokról.

Cégünk több mint húsz éve a mérnöki szoftvereket fejlesztő Autodesk partnere. Szakképzettségünk és teljesítményünk alapján Gold Partner státuszban végezzük munkánkat. Ez ügyfeleinknek annyit jelent, hogy megfelelő létszámú és képesítésű kollégával, a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelően látjuk el a szoftverek forgalmazásával és támogatásával járó feladatokat.

Temékeink

Esettanulmány

A Schal-Tech Kft igényes alumínium-üveg homlokzatok, függönyfalak, ablakok, ajtók, üvegtetők, beltéri üvegszerkezetek kivitelezésével foglalkozik. A Vevők elképzelései alapján a szerkezeteket megtervezik, legyártják és beépítik.
Elsősorban építőipari területen aktív a vállalat. 20 főt foglalkoztatnak. Az üveg homlokzatok, függönyfalak területén több szereplővel kell versenyezniük. Elsősorban a minőséggel, pontossággal és az ügyfelek igényeinek maximális kielégítésével járnak a versenytársaik előtt.
A cég aszódi gyártóüzemében készülnek az alumínium szerkezetek. A porszórt profilokat anyagátvétel és minőségi ellenőrzés után méretre szabják, majd elvégzik rajtuk a szükséges kimunkálásokat modern, számítógép vezérelt megmunkáló gépeken. Árbevételük 2018-ban 2.5 milliárd forint volt.
A tervezés és gyártás során nagyon időigényes a kiviteli tervek és a gyártmánytervek előállítása, ezek pontosságának, minőségének biztosítása. Az ajánlatadási periódusban is sok mérnöki munka van egy ajánlat, anyagkimutatás pontos elkészítésében, ami aztán csak akkor térül meg, ha a munkát megnyerik. Ezért olyan megoldást kerestek, amivel a tervkészítés, gyártáselőkészítés, anyagkimutatás készítés egy részét automatizálni lehet, csökkentve az élőmunka igényt, így a mérnök kollégák olyan dolgokkal tudnak foglalkozni, amire az egyszerű, ismétlődő feladatok miatt korábban nem volt idejük.
Az Athena homlokzattervező rendszer rengeteg előre elkészített gyártmány típustervét tartalmazza, nagyon könnyen lehet egyedi terveket, megoldásokat is szerkeszteni benne. Az elkészített modellekből a tervlapok, nézetek automatikusan készülnek, a címkézés, méretezés intelligens eszközökkel a korábbi folyamatokhoz szükséges idő töredéke. A megfelelően elkészített tervlapok, leszabási rajzok segítségével a gyártás is automatikusan zajlik, a megfelelő és korszerű számítógép által vezérelt gyártósoron. A Schal-Tech Kft a tervezői és gyártói rendszerek összekapcsolásával, egyes feladatok automatizálásával 25-30%-kal tudta növelni a hatékonyságát, a jobb minőségű tervek következményeként több munkát tud nyerni. Így az elmúlt 3-4 évben sikerült az árbevételt is és a foglalkoztatottak létszámát is növelniük.