Lansoft Trade Informatikai Kft.

Lansoft Trade Informatikai Kft.

Békés megye, Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Cégbemutató

Számtalan példa van arra, hogy valaki kitanult egy szakmát, s felnőttként mégis egy teljesen más területen valósította meg önmagát. Rendőrből fitneszedző, pékből tőzsdeguru, orvosból rúdtáncos. Az én esetem más, mondhatni maradtam a kaptafánál.
Varga László vagyok, a Lansoft Trade Kft. ügyvezető igazgatója. Számítástechnikai-műszerészként végeztem a ’80-as évek végén, s életem jelentős részét még ma is az informatikának szentelem. 1992-ben egy barátommal hoztam létre a Lansoft Kft. – a sors pikantériája, hogy mai üzletünktől mindössze 20 méterre, egy alagsori helyiségben. Mára kereskedelmi- és szerviztevékenységünket kiegészítve a régió jelentős oktatóközpontjává váltunk, irodatechnikai üzletágunk is markáns fejlődésnek indult, csapatunk pedig folyamatosan bővült. Ám a legjobb visszajelzés mégis az, hogy a mai napig összesen több mint 3000 elégedett ügyféllel büszkélkedhetünk. Bár történetünk több mint 20 évvel ezelőttig nyúlik vissza, ma is ugyanazt a mentalitást képviseljük.

Esettanulmány

Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete

Bemutatkozás
A mangalica sertésnek hazánkban 200 éves múltja, ezen belül 50 éves sikertörténete van. Ez utóbbi végét jelentette, hogy az 1955. évi törzskönyvezett kocalétszám 18.000 db-ról, 10 év alatt 243 db-ra (1,3 %-ra), majd további 5 év során 35-40 db-ra (0,2 %-ra) zsugorodott.

A rendszerváltás utáni magyar állattenyésztésen belül sikeresnek mondható ágazat a mangalicatenyésztés legújabb kori szakasza. 1994-ben, 68 év elteltével másodszor alakult meg a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete 20 taggal, ezen belül 6 tenyésztővel a Debreceni Agrártudományi Egyetemen. 2008-ra már 150 egyesületi tag 8600 ellenőrzött kocával termelt.

Az ellenőrzött állomány növekedése indokolta, hogy 1998-tól főállású tenyésztésvezető, majd 1999-től két, 2003-tól pedig újabb két fő területi törzskönyvező segíti és ellenőrzi a tenyésztői, törzskönyvezői munkát.
A napi adminisztratív munka során a papír alapú dokumentumok előállítása, elektronikus feldolgozása jelentős költséget és élőmunkát ölel fel.
Erre a feladatra keresett az egyesület egy (többek között) informatikával és dokumentum-kezeléssel foglakozó céget, hogy megoldást kapjon a problémára.
A Lansoft Trade informatikai Kft. által szállított hardveres (A/4 formátumú, színes digitális multifunkciós másológép) és a hozzá integrált digitális dokumentumkezelési megoldás (OCR - optikai karakterfelismerő program, megosztott, felhő alapú digitális dokumentumtár) bevezetése, annak használatának betanítása nagyban csökkentette a papír alapú dokumentumok előállításának költségét.
Így a rendszer bevezetését követően a szükséges ráfordított emberi élőmunka (papír alapú adminisztráció) ideje is töredékére csökkent.