COSMO CONSULT Korlátolt Felelősségű Társaság

COSMO CONSULT Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A COSMO CONSULT Kft. a Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszerek legnagyobb hazai és nemzetközi téren elismert forgalmazója.

Fő tevékenysége a Microsoft Dynamics rendszerek bevezetése, oktatása és a vállalati igényeknek megfelelő testreszabása, továbbfejlesztése. Ezekre a rendszerekre alapozva fejleszt speciális iparági megoldásokat többek között a disztribúció, a logisztika, a kereskedelem, a gyártás, a szolgáltatás és a közmű területén működő vállalatok számára.

Az COSMO CONSULT Kft. portfóliójában olyan megoldások találhatók, amelyek a különböző méretű vállalatok üzleti és ügyviteli folyamatainak hatékony és átlátható irányítását segítik. A Microsoft D365 Finence&Operation (AX) és Microsoft D365 Business Central (NAV) integrált vállalatirányítási rendszerek mellett szerepel a Microsoft D365 for Sales (CRM) az ügyfélkapcsolatok hatékonyabb kezelésére, üzleti intelligencia és döntéstámogató megoldások valamint jelentéskészítő és üzleti folyamatmenedzsment alkalmazások is.

Esettanulmány

Az étrendkiegészítők hazai piacán az élre törő vállalat 2000-es évek végén kezdte meg a működését és azóta a gyors ütemű növekedés jellemzi. A Peak webshop-ban több száz termék található, többek között prémium kategóriás fehérjeporok, táplálék kiegészítők, vitaminok és testsúly-kontroll termékek. A webshopon keresztül minden nap jelentős mennyiségű tranzakció jön létre, amely volumene többek között az egészséges életmód forradalmának köszönhetően még tovább fog növekedni.
A Peakshop a Magento alapú webáruházán keresztül működteti az online értékesítést, azonban a jelentősen megnövekedett forgalom további eszközöket igényel.
1. Készletnyilvántartás
2. Vevő-státuszolás (problémás tranzakciók megjelölése)
3. Átlátható könyvelés
4. Hatékony kimutatások
A fenti lista azokat hiányzó elemeket tartalmazza, amit a Magento nem képes biztosítani, pedig mind a négy tényező elengedhetetlen a sikeres működéshez és a vállalkozás skálázhatóságához.
A cég értékesítésének felpörgésével egyenesen arányosan a manuális munka minimalizálása szükségessé vált. Amíg a könyvelést korábban egyetlen személy képes volt menedzselni, ma már ez gyakorlatilag lehetetlen, holott a pénzügyi-számviteli átláthatóság alapfeltétel egy jól működő cég életében. A Peakshop weboldalán minden nap rengeteg banki tranzakció, kártyás fizetés és utánvét beszedés keletkezik, amelyek kezelése komoly kihívást jelent.
A Magento tökéletes alap az online értékesítéshez, a hiányzó funkciókat pedig, a Microsoft Dynamics Business Central biztosítja. A Magento összekapcsolása Business Central rendszerével lehetővé tette, hogy:
• a készletnyilvántartás
• a számlázás
• a rendelések feldolgozása (vevő-státuszolás, rendelések priorizálása)
• banki tranzakciók (paypal, kártyás utalás) feldolgozása
egyetlen rendszeren belül, automatizálva működjenek. Ehhez szükség volt különböző interfészek kialakítására és a két rendszer megfelelő összekapcsolására.

A Business Central integrálása több szempontból is hatékony megoldásnak bizonyult:
Elemezhetővé vált az értékesítés
Az értékesítés valós idejű adatai alapján javaslatokat és értesítést kap a Peak csapata a beszerzésre vonatkozóan
A megnövekedett forgalmat az automatizált folyamtoknak köszönhetően, gyorsan és biztosan ki tudják szolgálni
A marketing stratégiát a rendelkezésre álló adatok felhasználásával sokkal hatékonyabban lehet megtervezni
A Business Central mellett a Power BI segítségével kiváló kimutatások fogják a Peak csapatát segíteni.
Ezeknek a kimutatások legfőbb előnye, hogy a Business Central-ban felhalmozott valós idejű adatokat felhasználva, olyan folyamatosan frissülő kimutatások jönnek létre, amelyek (Excel alapú előállítása napokat venne igénybe, frissítésük pedig további bonyodalmakat okoznának) segítik a stratégiai és készlet tervezést.