Arburg Hungária Műanyag Fröccsöntőgép Korlátolt Felelősségű Társaság

Arburg Hungária Műanyag Fröccsöntőgép Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A nagy volumenű sorozatgyártástól az egyéni alkatrészekig: Moduláris termékportfóliónk az ALLROUNDER fröccsöntő gépekkel, a kulcsrakész rendszerekkel és a freeformerekkel az ipari additív-gyártásban, vagy akár az ALS-sel a MES termeléstervezési rendszerek piacán, minden igényt kielégítő, személyre szabott, hatékony gyártási megoldást kínál. A törzsgyár, a nemzetközi leányvállalatok - így a magyarországi is - valamint a kereskedelmi partnerek szoros hálózata a technológiát és a szolgáltatásokat gyorsan és célirányosan juttatja el az ügyfelekhez. Szakembereink mindig támogatják Önt, a részletes technológiai tanácsadástól a gyors helyszíni szolgáltatásig.

Esettanulmány

A Siromaplast Kft. műnyag fröccsöntött alkatrészek gyártásával foglalkozik, elsősorban az autóipar számára. 2020 májusi adat alapján 171 fő alkalmazotti létszámmal nagykanizsai telephelyükön folyik a gyártás.
Céljuk, hogy innovatív műszaki megoldások segítségével új, elismerésre méltó mértékeket teremtsenek az iparágunkban, vevőiknek többletértéket biztosítsanak, hogy hozzájárulhassanak versenyképességük növeléséhez.
Üzemeikben a belső folyamatokat úgy optimalizálják, hogy a legversenyképesebb eljárásokat alkalmazhassák. Céljuk egy olyan kiváló működés megvalósítása, amely emeli a termékek minőségét, a rendelkezésükre álló forrásokat a lehető legjobban kihasználja és biztosítja a vevők gyors és rugalmas kiszolgálását. Munkatársaik számára pedig hosszútávon megbízható munkáltatóként magas színvonalú szociális ellátásokat és fejlődési lehetőséget szeretnének biztosítani.
- gyártási adatok gyűjtése, átláthatóság biztosítása
- karbantartás koordinálása
- jelentések és dokumentációk a későbbi auditokhoz
- megrendeléstervezés
- individuális problémák megoldása

A rendszer bevezetésével a legkülönfélébb gyártási adatok dokumetnálhatóvá és archiválhatóvá váltak. Az okostelefonoktól kezdve egészen a gyártás során használt nagy, sík képernyőkig: az ALS segítségével egyedi módon konfigurálhatóvá váltak a az információs kijelzők egy böngészőalapú rendszer használatával, teljesen platformfüggetlen módon. A használat helyétől és céljától függően tetszőleges számú információs kijelzőt állíthattak össze, például a megbízásokhoz kapcsolódó termelésfelügyeleti eszközként.
Az ALS segítségével hosszú távon, kifejezetten megbízható módon dokumentálhatóvá váltak a gépek, szerszámok és egyéb felszerelések életciklusai. A rendszer automatikusan lekéri és közvetlenül naplózza többek között a ciklusszámokat, az üzemórákat és a szerszámozási műveleteket. A karbantartási munkálatok esedékességét ugyancsak felügyeli, és időben értesíti a felhasználót.
A gyártási jegyzőkönyvek valamint a beállítói jegyzőkönyvek archiválásának köszönhetően dokumentálhatóvá váltak a gyártási folyamatok, ezeket az információkat nagyon jól lehet használni későbbi auditok, vagy esetleges reklamációk esetén. A jelentések modulnak köszönhetően akár gépre, termékre, megbízásra és számos egyéb gyártóeszközre, vagy akár műszakokra vonatkozólag kérhetők le széleskörű információk.
A megrendeléstervező modulnak köszönhetően online kapcsolat állt fenn a tervezőtábla és a tényleges gyártás között, ezáltal valós információk és folyamatos visszacsatolások alapján lehet tervezni a gyártást.
A legkülönfélébb modulok megoldást nyújtottak az egyedi problémák megoldására.
A vezérszámítógépes rendszer bevezetésével nagyon sok időt lehetett megtakarítani azáltal, hogy nem kellett manuálisan gyűjteni az adatokat, valamint a folyamatos online kapcsolatnak köszönhetően valósidejű adatok álltak rendelkezésre.