AKATONA Technológiák Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

AKATONA Technológiák Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Rólunk
Az Akatona Technológiák Kft. 1992 óta fejleszt innovatív szoftvereket és megoldásokat hang-és képtechnikai alkalmazásokhoz.
Célkitűzése, hogy a tartalomszolgáltatók a legkorszerűbb vizuális arculatot automatikus adatkinyerésekkel is megtámogatott tartalmakkal a lehető leghatékonyabban tudják a nézőik felé eljuttatni.
Rövid szakmai történet
Magyarországon elsőként kezdtük digitális filmszinkron stúdiók vezérlő szoftvereinek fejlesztését.
1994-ben kezdtük meg rádiós szoftvercsaládunk, a Fornax DCM rendszer fejlesztését. A szoftver azóta is a rádiós szoftverek piacának aktív szereplője.
1996-ban mutattuk be televíziós FlowMaster IVS szoftvercsaládunkat. Mára több mint 20 modulból áll a kínálatunk, az adáslebonyolítástól a célfeliratozó modulokig és virtuális stúdiókig. Az elsők között jelentünk meg a piacon sablon alapú feliratozónkkal, az IVS-sel.
2005-ben az IVS grafikai motorjára építve jelentek meg Kaszinóknak szánt grafikai rendszereink, valamint Digital Signage moduljaink

Temékeink

Esettanulmány

Az esettanulmányban az ügyfél közszolgálati televízió, a teljes országot, illetve külső, magyarlakta területeket is lefedő nézői csoporttal
Hírműsor készítése a lehető legkisebb létszámú szakmai csoporttal (hírszerkesztők, technikusok, rendező)
A minimalizált létszám ellenére a nézőnek egy vezető televíziótól elvárható látványvilágot és műsordinamikát kell nyújtani.
Műszaki leírás
A FlowHava hírszerkesztő- és adáslebonyolító rendszer működéséhez.
A FlowHava hírszerkesztő- és adáslebonyolító rendszert úgy alakítottuk ki, hogy az rendszertechnikájában és protokolljaiban illeszkedjen egy adott televíziós stúdió standard IT illetve videótechnikai eszközeihez.
A rendszer blokkvázlata az előző oldalon található. Az ott szereplő blokkok közül csak az képezi a jelen ajánlat részét, mely mellett karikába írt azonosítószám szerepel
A FlowHava rendszer az alábbi alapkomponensekből áll:
1. Televíziós rész
- FlowMaster adásszerkesztő- és lebonyolító
- FlowIng: Ingestáló modul
- FlowMAM: Media Asset Management modul. Alapvetően a metaadatok létrehozását és kezelését, a transzkódolás és az archiválás feladatait látja el.
- FlowHol: önálló kereső modul, alapvetően a FlowMAM adataira támaszkodik
- FlowNews: hírműsor (newsroom) rendszer
- IVS Face: grafikai-sablon szerkesztő modul
- IVS Player: grafikai feliratozó. Az IVS Face sablonjait konkrét tartalommal látja el.
- IVSmos: MOS alapú kijátszó modul, mely videószerver és grafikai kijátszó egyben.
- IVSed: editor (közösen híradós és rádiós munkákhoz)
2. Rádiós rész
- DCM rádiós adásszerkesztő és lebonyolító
- IVSed: editor (közösen híradós és rádiós munkákhoz)
A FlowHava rendszer folyamatainak leírása
1. Televíziós rész
1.1. Média anyagok rendszerbe juttatása
Média-anyagok a rendszerbe alapvetően kétféleképpen kerülhetnek:
1.1.1. „alvó” üzemmód esetén FTP-ről való letöltéssel
1.1.2. „aktív” üzemmódban a Szükségstúdió input eszközeiből (kamerák, mikrofonok stb.) illetve meg van teremtve a lehetősége a FlowIng ingestáló modulban a médiatartalmak (forgatott anyagok stb) közvetlen fájl alapú betöltésének illetve felvételnek (bedigitalizálásnak)
Most nézzük ezeket az üzemmódokat részletesebben:
1.1.1. „alvó” üzemmód
Az MTVA szakemberei feltöltik a Szükségstúdiónak fenntartott FTP részre az új anyagokat. Ezek az anyagok lehetnek videók, állóképek, az IVS feliratozó rendszer által kezelt grafikai sabl