KERN COMMUNICATIONS SYSTEMS Számitástechnikai és Kereskedelmi korlátolt felelősségü társaság.

KERN COMMUNICATIONS SYSTEMS Számitástechnikai és Kereskedelmi korlátolt felelősségü társaság.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Kern Communications Systems Kft. alapításától kezdve infomatika és telekommunikáció területén dolgozunk, a 90-es évek vége óta foglalkozunk mobil technológiákkal, kezdetben még hang alapú alkalmazásokkal, majd 2000 óta majdnem kizárólag adatátviteli megoldásokkal.
A tevékenységünk többrétű! Egyrészt value added disztribútorként kereskedelmi tevékenységet végzünk, műszaki támogatást, szerviz szolgáltatásokat nyújtunk az ügyfeleinknek. Segítséget nyújtunk a termékeink leghatékonyabb alkalmazásában. Másrészt személyre szabott megoldásokat kínálunk az ügyfeleinknek, egyedi hardver és szoftver fejlesztés, konfigurálás szolgáltatásainkkal.
Olyan vezető berendezés gyártók és megoldás szállítók regionális képviseletét látjuk el, mint a Sierra Wireless, Robustel, Globalsat, Monnit, Pikkerton, Graphical Networks.
2000 óta végigéltük, tevékenyen részt vettünk a magyar és régiós M2M és IoT – igaz akkor még nem így neveztük - piac kialakításában, fejlődésében. Adatátviteli termékeink műk

Esettanulmány

Az ügyfél az egyik legnagyobb magyar felsőoktatási intézmény.
Az intézmény oktatási és kutatási tevékenységet és doktori képzést egyaránt folytat.
A hallagatói létszám meghaladja a 10000 főt, az oktatási tevékenység több helyszínen, számos épületben történik.
Az intézmény működésének egyik alapvető feltétele a digitális infrastruktúra és az arra épülő rendszerek, szolgáltasok magas szinvonalú, folyamatos üzemben tartása.

A megoldandó feladat olyan rendszer bevezetése ami az IT infrastruktúra üzemeltését támogatja. Lehetővé teszi a komplex rendszerek gyors áttekinthetőségét az üzemeltetést végző csapat számára. Biztosítja egy meghibásodás esetén a gyors és hatékony hibaelhárítást, redikálisan csökkenti az állásidőt.
Az üzemeltetés támogatás mellett az IT infrastruktúra átláthatóságát biztosítja, ami alapján a fejlesztések, átalakítások tervezése egyszerűsödik, a meglévő IT infrstruktúra erőforrásai hatékonyabban kihasználhatók.

Az informatikai infrastruktúra több szegmensből épül fel, mint gerinchálózat, helyi hálózatok, adatközpontok és munkaállomások.
A intézmény tevékenysége több telephelyen történik, oktatási, kutatási épületek, diákszállók és egyéb rendeltetésű épületek, ami kapcsolatban állnak egymással és szélessávú internet kapcsolattal rendelkeznek.

A feladat az IT infrastruktúra fizikai és logikai kapcsolatainak komplex, egy rendszerben történő ábrázolása. Olyan módon, hogy a különböző diagrammok közötti kapcsolatok, átjárás biztosított legyen
A feladat megoldására a Graphicl Networks netTerrain Logical rendszer került bevezetésre.
A netTerrain egy automatizált hálózati és adatközponti vizualizációs megoldás, amely segítségével képesek vagyunk:
• kábelmenedzsment a hálózat és az optikai infrastruktúra kezelésére
• központosított adattárral az összes infrastrukturális adat tárolására egyetlen adatbázisban, illetve a dokumentációs folyamatot automatizálhatjuk a netTerrain Integration toolkit segítségével.
• adatközpont és a hálózati infrastruktúra, az üzleti folyamatok, a HelpDesk folyamatok, az eszköz- és készletadatok dokumentálásához és kezeléséhez.
• a netTerrain továbbra is használható a fizikai réteg adatainak tárolása miatt egy központi CMDB-adatbázisként, melyből a grafikus megjelenítést végzi a rendszer.
• Könnyen használható keresés és navigálási funkciók a diagramok közti mozgáshoz.
• Inter-diagram linkek az objektumok különböző diagramokon történő csatlakoztatásához
• Plug-in free web kliens keret – a kliens oldalon nincs szükség flashre vagy egyéb kiegészítőkre a rendszer eléréséhez.
• Beágyazott jelentéskészítő motor, exportálási és audit funkciók, a rendszerben az összes módosítás változás loggolva van és visszakereshető.