ECO-CORTEX Tanácsadó, Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

ECO-CORTEX Tanácsadó, Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Az Eco-Cortex Kft-t 1998 óta dolgozik a regionális fejlesztés szolgálatában, mint tanácsadó szervezet. A helyi egyetem, a megyei gazdasági kamara számára készítünk olyan – a lokális politika számára közvetlenül használható elemzéseket, stratégiákat, fejlesztési anyagokat – amelyek megvalósítása segíti a térség gazdaságának, társadalmának fejlődését, a környezeti, kulturális értékek megőrzését és gazdasági hasznosítását. A vállalkozási szféra számára fejlesztési segítséget nyújtunk elemzések készítésével, piackutatással, a fejlődést szolgáló projektek generálásával, kidolgozásával, a pénzügyi források bővítését szolgáló pályázatok készítésével és projektmenedzsmenttel. Kialakítottunk virtuális inkubátorházat, annak érdekében, hogy a vállalkozásfejlesztés, különösen az innováció és az elektronikus kereskedelem terén nagyságrendekkel megnövelhessük vállalati kapcsolataink számát és gazdaságfejlesztési hatását.
Számos nemzetközi kapcsolatban is közvetítő szerepet játszunk.

Temékeink

Esettanulmány

A projekt keretében saját cégünknél fejlesztettünk ki egy virtuális inkubációs teret. Vállalkozásunk több mint 20 éve dolgozik a tanácsadói területen, döntően pályázatírással, stratégiai tanácsadással, projekt és válságmenedzsmenttel foglalkozunk. Ennek keretében pályázatok összeállítása mellett, tanulmányok, koncepciós, stratégiai tervek elkészítését is vállaljunk vállalkozások, önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek számára.
REFERENCIÁINK A PÁLYÁZATÍRÁS TERÜLETÉRŐL
Vállalkozások technológiai, innovációs, infrastruktúra és komplex fejlesztési pályázatai (GOP, GINOP, DDOP, NKTH, NKFIH, EKD, VP)
Város rehabilitációs pályázatok (Érd, Szigetvár, Villány, Sárbogárd) (DDOP , KMOP, TOP )
Energetika, élőhelyvédelem, -helyreállítás, vonalas létesítmények természet-károsító hatásának mérséklése” (Mecseki Erdészeti Zrt., Sárbogárd, Bikal)
Oktatási és szociális pályázatok (Integrált oktatási rendszer Szigetvár, Bölcske-Madocsa)

A 20 éves tapasztalat, a jelenlegi trendek (digitalizáció) alapján döntött a cégünk amellett, hogy elindítja a Virtuális Inkubációs Tér (www.vinter.hu) szolgáltatását. A „VINTER” Virtuális Inkubációs Tér vállalkozók, vállalkozások számára, melyet egy több mint 20 éves stratégiai és üzleti tanácsadási múlttal rendelkező tanácsadó iroda hozott létre felhasználva a senior szakértők tapasztalatait és a fiatal munkatársak kreativitását, kommunikációs lendületét, a fiatal generáció új üzleti kultúrájának ismereteit.
A VINTER azzal a céllal jött létre, hogy a különböző vállalkozási ötletek, problémák kezeléséhez egyetlen felületen biztosítsa a vállalkozások számára a mentori támogatást, a szakértői segítséget, melyek mellett tudástár is a résztvevők rendelkezésére áll.
Kiket vár a VINTER?
• akik vállalkozást szeretnének indítani
• akik már elindították a vállalkozásukat, de elakadtak
• akik többet szeretnének értékesíteni
• akik humánerőforrás-gondokkal küzdenek
• akik erősíteni szeretnék a marketingtevékenységüket
• akik pályázati forrás vagy hitel igénybevételével tudnának továbbfejlődni
• akik online piacra lépnének
• akik léptéket, terméket, piacot váltatnának
• akik generációváltásra készülnek.
Tehát itt a helyük:
• a termékötlettel rendelkező, vállalkozásindítást fontolgató fiataloknak
• az 1-3 éves vállalkozások vezetőinek,
• a váltást, változtatást igénylő vállalkozások vezetőinek, felhatalmazott résztvevőinek.
A virtuális inkubációs tér kialakítása mellett kerestük azokat a területeket, ahol tevékenységi körünket bővíteni tudjuk, ugyanakkor részben illeszkedik az eddigi tevékenységeinkhez. Ez a terület az online kereskedelem világa, ahol a webáruház indításához, amazonon való megjelenéshez, marketinghez kapcsolódóan adunk tanácsot, segítjük az ügyfeleket a konkrét lépések megtételében is.
A projekt keretében egy olyan virtuális közösség került kialakításra, amely szakértők rendszerbe való becsatornázásával széleskörű, partnerségre épülő hálózatos kapcsolatrendszer kiépítésével, az inkubációs menedzserek mentorálásával segíti elő egy ötlet megvalósulását, innováció esetében „prototípussá”, majd termékké való fejlődését. A közösségépítés során fontos szempont a közösség erőforrásain, a kölcsönös segítségnyújtáson alapuló önfejlesztés, a bootstrapping módszer alkalmazása. A tervezett virtuális inkubáció a hagyományos telephelyet, állandó szolgáltatások igénybevételét nem igénylő kezdő vállalkozások, ötletek felkarolására, az infokommunikációs eszközökkel való fejlesztésére irányul, azaz a célcsoportja elsősorban az informatikai ágazathoz kapcsolódó kezdő vállalkozások segítése. Az általunk kialakításra kerülő rendszer célja azonban nem csak az ezen ágazatba tartozó vállalkozások segítése, fejlesztése, hanem minden olyan potenciális vagy kezdő vállalkozó, aki akár tevékenysége, akár elhelyezkedése okán nem igényli, nem tudja igénybe venni egy fizikai inkubációs ház szolgáltatásait.
A virtuális inkubáció a jelenlegi szolgáltatásainknál lényegesen komplexebb szolgáltatást nyújt mind földrajzilag, mind a szolgáltatás vertikumában, a projekt eredményeként szolgáltatási palettánk jelentős mértékben ki bővült.