e-Best Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

e-Best Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Nem a vállalat van az informatikáért, hanem az informatika a vállalatért
valljuk több mint 10 éve. Projektjeink célja a gazdálkodó szervezetek hatékonyságának növelése, melyet tanácsadóink üzleti tapasztalataira és a széles eszköztárat biztosító Oracle JD Edwards vállalatirányítási (ERP) rendszerre alapozva érünk el: a vállalkozások üzleti folyamatainak, mindenkori helyzetének átláthatóvá tételével vezetjük el felhasználóinkat a hatékonyabb és a magasabb jövedelemtermelő képesség lehetőségei felé. Alapelvünk, hogy segítsük ügyfeleinket céljaik elérésében:
 hogy átlátható célokat és elvárásokat fogalmazzanak meg vállalatirányítási megoldásaikkal szemben,
 hogy átlátható folyamat mentén, átlátható követelményrendszer alapján jussanak el a számukra legmegfelelőbb vállalatirányítási rendszer (ERP) kiválasztásához,
 hogy átlátható folyamatok mentén vezessék be és üzemeltessék a kiválasztott rendszert.

Esettanulmány

A vállalat egy fejér megyei élelmiszeripari vállalat, amely a teljes vertikumot lefedi, a mezőgazdasági tevékenységtől a végtermék előállításáig.
A végtermék tekintetébenMagyarország meghatározó vállalata.
A feladat a szigetrendszerek kiváltása egy egységes, zárt vállalatirányítási rendszerre. A vállalati logisztikai hatékonyság egyik alappillérének tekintette egy olyan vállalatirányítási rendszer bevezetését, amely az anyagi folyamatok tervezését és elszámolását átfogóan támogatja.
A projekt kiterjedt a teljes vertikumra, azaz a amezőgazdasági termeléstől, a felvásárláson, állat tenyésztésen, malmászaton keresztül a végtermék előállításáig. Valamint a cégcsoport valamennyi vállalatát is magában öletet, a kapcsolt vállalkozások egységben kezelését, a vállalatközi elszámolások kialakításával és automatizálásával.
A vállalat szakemberei a döntés megszületését megelőzően felmérték, hogy milyen lehetőségeket kínál ezen a területen a magyar piac. Számos megoldást - több mint 10 vállalatirányítási rendszerből kiindulva - összevetettek: ezeket funkcionális megfelelőség, rugalmasság és ár/érték arány tekintetében vizsgálták. Az anyagi folyamatok elvárt kontrollja mellett a folyamatosan változó gazdasági környezethez való alkalmazkodás volt az a másik a fő kritérium, amely a döntést jelentősen befolyásolta. A rendszerkiválasztás ezen szempontjainak meghatározása után a vállalat az ORACLE JD Edwards rendszerét találta legmegfelelőbbnek.
A bevezetés minden olyan területet lefedett, amely a legfontosabb elváráshoz, az anyagi folyamatok kontrolljához szükséges. A fő vonulatot a beszerzés és értékesítés (ezen belül a szállítmányozás), a raktárgazdálkodás, az automata magasraktári rendszer, a termelésirányítás; illetve az elszámolási oldalon pedig a pénzügy és a számvitel területei jelentették. Ezekre épül továbbá a minden információt egységbe foglaló kontrolling rendszer.
A JD Edwards rendszer bevezetésének fő kihívását mindezek mellett az jelentette, hogy összhangot teremtsen a korábbi szigetrendszerek mentén kialakult ügyviteli-üzletviteli eljárások között, kihasználva a rendszer adta know-howt, de nem felforgatva a vállalatnál jól működő folyamatokat.
Az előkészítés és kiválasztás két éves folyamatként előzte meg a tényleges projektet, míg a JD Edwards rendszer bevezetése és használatba vétele már csak kevesebb, mint egy évet vett igénybe.