MARAELITE Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

MARAELITE Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

ServerElite új és használt szerverek, illetve alkatrészei értékesítésével foglalkozik. Cégünk Dell Authorized parter, ISO 9001 és 14001 minősítéssel rendelkezik, továbbá a Bisnode AA kiemelt kategóriába sorolta pénzügyileg.

Esettanulmány

Az ügyfél a feldolgozó ipar, egy jelentős szereplője, több telephellyel, 900fő állományi létszámmal, 5 Millárd feletti árbevétellel.
A megrendelő a 2020-as évben új vállalatirányítási rendszer bevezetése mellett döntött, ami a jelenlegi informatikai infrastruktúrán már nem volt biztonságosan és hatékonyan üzemeltethető. A hardver eszközök életkora, teljesítménye nem tette lehetővé, hogy az új szoftver nyújtotta lehetőségeket kihasználják.

A cégnél előzőleg használt szoftver környezet csak helyben a felhasználó saját munkaállomásáról volt használható. Illetve a cég másik telephelyéről sem lehetett közvetlenül a központi programot használni. Nehézkes volt kialakítani a telephelyek közötti kommunikációt, illetve szükség esetén a távoli munkavégzés sem volt megoldható. A mobilitás és az adatok folyamatos elérhetősége nagyban nehezítette a vállalkozás mindennapi működését. A fentebbi lehetőségek kihasználásához elengedhetetlenül szükségessé vált a jelenlegi szerver kapacitások újragondolása és a cég működésének új alapokra helyezése.
A megvásárolt új hardver és szoftver eszközök révén egy új biztonságosan üzemeltethető infrastruktúra biztosítja a cég napi működését. A eddig használt szoftver környezetet virtualizált megoldásra cserélése rugalmasságot biztosít mind a teljesítmény, mind pedig a biztonságos üzemeltetés terén. Az új központi fájlszerver és címtár kiszolgáló biztonságos hozzáférést biztosít a cég dokumentumaihoz és erőforrásaihoz. A szerverek teljesítmény növelése gyorsabb, gördülékenyebb napi munkavégzést tesz lehetővé. Az újonnan kialakított rendszernek köszönhetően a központi vállalatirányítási program másik telephelyről, de akár egy üzleti megbeszélés közben is elérhető, ami nagyban megkönnyíti a cég fejlődését.