eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.

eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

70+ szakértő I digitális alapú megoldások I profizmus I kompetencia I end-to-end projektek I innováció

Az eNET üzleti és tudományos tevékenysége a gazdaság számos területén végzett menedzsment-tanácsadásra, adatbányászatra, egyedi szoftverfejlesztésre, piackutatásra, kutatás-fejlesztésre, pályázatmenedzsmentre, projektmenedzsmentre illetve üzleti tervezési megbízások teljesítésére terjed ki.
Az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. 2001-ben jött létre. 2021-ben szakértői létszámunk meghaladja a 70 főt. A cégben jelenleg is aktív, magyar partnerek alkotják a tulajdonosi kört.

KOMPETENCIÁINK:
• Adatbányászat + Ipari adatbányászat
• Piackutatás és elemzés + Kutatás – E-kereskedelem
• Informatikai és menedzsment-tanácsadás, projektmenedzsment
• Szoftverfejlesztés
• Energetika – leányvállalatainkkal közösen
• Kutatás-fejlesztés, innováció
• Távközlési szakértői tanácsadás, piackutatás
• Forrásbevonás – kockázati tőke

Temékeink

Esettanulmány

A KERMANN ZRT. egy 12 éves múltra visszatekintő, magyar tulajdonú, gyártó és szolgáltató vállalkozás.
Létszáma 44 fő, árbevétele 1 812 240 000 Ft (2020).
3 üzletágra bontható a cég:
1. Üzletág: Saját fejlesztésű és idegen LED világítótestekkel világítási projektek megvalósítása elsősorban az ipari világítóberendezések piacán, illetve speciális gépek, műszaki eszközök gyártása. Miskolci gyártelepén a cég gépipari ügyfelek számára fém-megmunkálást végez: darabolás, marás, CNC és raktározás. Budapesti telephelyen történik az összeszerelés és a prototípus gyártás.
2. Üzletág: IT rendszerek fejlesztése, integrációja, valamint műszaki tanácsadás, prototípusfejlesztés harmadik feleknek.
3. Üzletág: IT support tevékenység – rendszer-integrátori szolgáltatások, rendszer-üzemeltetés.

A folyamatmenedzsment kihívásai a big data, IoT és az IPAR 4.0 tükrében

Napjainkban számos új kihívás jelentkezik a termékek és a szolgáltatások mennyiségével és minőségével szemben: a költséghatékony gyártás mellett – a sorozatnagyságok csökkenésével – egyre nagyobb szerepet kap az egyedi igényekhez való alkalmazkodás, a növekvő rugalmasság, illetve a szállítási határidők pontos betartása. A technológia fejlődése teljesen átalakítja a gyártást: okos, összekapcsolt gépekre és megfelelő informatikai rendszerekre van szükség, amelyek képesek begyűjteni és feldolgozni a nagy mennyiségű valós idejű adatokat. Ilyen technológiák az IPAR 4.0-ás és a különböző IoT vállalati rendszerek.

A korábban jellemző, néhány terméket nagy volumenben előállító gyártást mára felváltotta a kisebb tételszámú, de több ezer féle termék sorozatban történő legyártása. Az átalakulás a gyógyszeripartól kezdve a feldolgozóipar számos szektorát érintette. A gyártási folyamatok átalakulásával új optimalizálási probléma is fellépett: miközben ugyanazon gyártósorok számos terméket képesek kezelni és előállítani, a gyártás sorrendje, sorozatok gépekhez rendelése, a gépbeállítási műveletek ütemezése nagyban befolyásolja az előállítás átfutási idejét és költségét.

A humán erőforrások szűkösségét, a segédanyagok ellátottságát is figyelembe véve a gyártás ma már rendkívül összetett tervezési problémát jelent. Ezekre a gyártási folyamatokra jellemző, hogy egy mesterséges intelligencia alapú megoldással jobb eredmény érhető el, mint egy részben manuálisan létrehozott ütemezéssel.

A COATool mint JÖVŐÁLLÓ MEGOLDÁS a folyamatmenedzsmentben

A COATool technológiai szempontból egy MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ALAPÚ RENDSZER, amelyben gépi tanulási módszerek és genetikus algoritmus segítségével a rendszer képes több milliárd lehetséges gyártási tervből az optimálisat kiválasztani. A rendszer a megadott paraméterekre érvényes legjobb megoldás gyors megtalálásával és a gyártási-, illetve munkafolyamat megtervezésével nagyban csökkenti a tervezési időt is.

A rendszer ALKALMAS olyan vállalatok munkafolyamatainak optimalizálására, erőforrástervezésük hatékonyságának növelésére, AHOL A MUNKAFOLYAMATOK KOMPLEXEK: több szereplő munkájának összehangolására van szükség, több lépcsőben szükséges a munka elvégzése, számos eltérő feladattípus van, pontos sorrendben szükséges elvégezni a munkát egy bonyolult folyamat szerint, függőségek alakulnak ki az egyes lépések között, átállási idővel kell kalkulálni.

A rendszer használatával a vállalatok gyorsabb termékgyártási folyamattal, hatékonyabb erőforrás felhasználással és nagyobb KÖLTSÉGHATÉKONYSÁGgal képesek termelni. Tapasztalataink szerint a COATool gyártásütemező megoldása az állási idők redukálásával akár 20%-KAL NAGYOBB GYÁRTÁSRA FORDÍTHATÓ SZABAD IDŐmennyiséget képes teremteni, vagyis olyan, mintha 20%-KAL TÖBB GYÁRTÁSI KAPACITÁS ÁLLNA RENDELKEZÉSRE.

Nem szükséges egyedi hozzáfejlesztés az informatikai környezetbe történő illesztéshez, ezért KÖLTSÉGHATÉKONY a bevezetése. A rendszer képes DINAMIKUSAN kezelni az optimalizációhoz szükséges paramétereket. Amennyiben különböző folyamatokhoz különböző valószínűséggel bekövetkező átfutási időket rendelünk, a COATool szimulációs eszköz segítséget nyújt a bizonytalanságból eredő kockázatok megjelenítésében.
A COATool egy online elérhető, KÖNNYEN KEZELHETŐ felülettel rendelkezik, ezáltal egyszerűbben alkothatók meg komplex modellek és a beavatkozás, elemzés, optimalizálási kérdések könnyen leképezhetők.

További információ, kapcsolat:
info@enet.hu , + 36 1 373 0779

Weboldal: