Easy Holding Zártkörűen működő részvénytársaság

Easy Holding Zártkörűen működő részvénytársaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest

Cégbemutató

Az Easy Holding Zrt. megoldásai képesek kiváltani a hagyományos PC-k és a szerver rendszerek eddigi generációit a felhasználók felé nyújtott funkcionalitás változtatása nélkül. Cégünk fejlesztése az EasyCloud nevű felhő rendszer, amely újra fogalmazza az eddigi informatikai felhő fogalmát. A rendszer létjogosultságát igazolja, hogy képes a hagyományos környezetben futó IT infrastruktúrák felhőben történő működtetésének átvételére (irodai, gyári hálózatok, rendszerek). Fontos elem az adatbiztonság, amely több módon és többféle eszközzel jelent védelmet. Ennek kialakítása azt az irányt követi, hogy az eddigi biztonsági rendszerek mellé egy saját, azokkal együttműködő terméket fejlesszünk. Célunk az, hogy az ismert gyártók tűzfalaival együtt egy speciális védelmi zónát alkossunk. Cégünk szigorú minőségirányítási szabályok (ISO 9001:2008) mentén törekszik az ügyfelei magas szintű kiszolgálására. Helpdesk csapatunk gondoskodik nyomon-követésről és üzemszerű működtetésről, karbantartásról.

Temékeink

Esettanulmány

Ügyfelünk a hotel és fürdő szolgáltatások szegmensében érdekelt. A régi géppark és a párás/vizes környezet eredményeként a hotelben/fürdőben lévő gépek igen gyakori meghibásodásoknak voltak kitéve. Inhomogén operációs rendszer és felhasználói programok összességével folyt a munka. Géphez kötött tevékenységek (pl.:bizonyos programok és dokumentumok csak egyes gépeken voltak elérhetőek/megnyithatóak ).
Lokálisan használható rendszer volt kialakítva, ami nem támogatta a távoli munkavégzést.
Géphiba esetén az adott felhasználónak a gép pótlásáig/javításáig nem volt lehetősége hozzáférni az adataihoz illetve programjaihoz.
A kívánt adatvédelmi igényeiket nem kielégítő, kontrollálhatatlan rendszerben nyomon követhetetlen volt felhasználói aktivitás és ellenőrizetlen az adatmozgás.
A helyszínen lévő számítógépes hálózat egy régi fajta és kis sebességű hálózat amelyen nagyon nehézkes és rendkívül költséges lett volna a kliens számítógépek megbízható mentésének kialakítása.
Igényként merült fel:
-A régi, csereérett géppark költséghatékony kiváltása modern, folyamatosan frissíthető és biztonságos rendszerrel.
-Homogén felhasználói felület (egységes verziójú alap operációs rendszerek és alkalmazások.) Bármelyik munkahelyről bármilyen adat és alkalmazás ellenőrzött elérése annak érdekében, hogy az épületkomplexumon belül bárhol megtörténhessen a munkavégzés.
- Modern, mobil eszközről is elérhető levelező rendszer ami támogatja a közös névjegyzék illetve naptár funkciókat is.
-A felhasználói programok felgyorsítása és a szoftverek legfrissebb verziójának alkalmazása a jogtisztaság fenntartásával.
-Szigorúan ellenőrzött és auditált hozzáférés biztosítása az adatokhoz és az alkalmazásokhoz.
Felhasználónként szabályozható web hozzáférés.
-Napi teljes rendszert érintő adatmentés szükségessége szerver és kliens gép oldalon.
-A szerver számítógépek már a garanciális időn túliak voltak és nem voltak képesek a magas rendelkezésre állás biztosítására. Továbbá meghibásodásuk esetén a működés újbóli biztosításáig szükséges idő kiesése nagyban gátolná a termelést illetve a vendéglátóipari egység működését.

A komplett szerver és desktop infrastruktúrát a következő képpen migráltuk a felhő alapú rendszerünkbe (EasyCloud):
- Email postafiókok, adatbázisok, alkalmazás szerverek, felhasználói alkalmazások és felhasználói desktopok.
-A helyi rendszerben kiváltottuk az eddig sűrűn meghibásodó számítógépeket EasyClient vékony és zéró klienseket alkalmazva.
-Ezekkel az eszközökkel a felhőben lévő virtuális számítógépek képernyőképét kapják meg a felhasználók és ugyanúgy használhatják az egyéb szükséges perifériáikat Pl: nyomtató, szkenner, usb-s eszközök, stb.).
-A helyi rendszerben maradt komponensek adatkapcsolatát dupla (redundáns) internet kapcsolat segítségével tikosított csatornán keresztül csatlakoztattuk a felhőben lévő adatbázisokhoz és alkalmazás szerverekhez (Pl.: kártyaolvasók, szekrény és szoba ajtózár elektronikák, nyomtatók, szkennerek és kassza rendszerek.

Így elérhetővé váltak az igényként meghatározott funkciók és erőforrások:
-Bárhonnan bármikor ellenőrzötten és auditálhatóan elérhető rendszer.
-Minden szoftver legfrissebb verziójának a használata.
-Bizonyos alkalmazások különböző verziójának egyszerre futtathatóságának a biztosítása.
-A megrendelői igényekhez igazodó erőforrás biztosítása.
-Magas biztonságú tűzfal és antivírus rendszer. Kétkörös spam és email vírusszűrés.
-A felhasználói hozzáférések (adat, alkalmazás) naplózása és korlátozása a szükséges funkciókra.
-Homogén felhasználói desktopok. (Bármelyik EasyClientről belépve a felhasználó a saját adatait és alkalmazásait látja).
-Teljes értékű, munkavégzésre alkalmas platformfüggelten távoli elérés biztosítása. Azaz a felhasználók bárhonnan bármilyen eszközről képesek elérni a saját asztalukat, illetve dokumentumaikat anélkül, hogy a rendszerből kikerülnének az adatok.
A teljes rendszerről készül napi mentés és a felhasználói fájlokról és adatokról fél óránkénti mentést biztosít a rendszer. Ezáltal a véletlen felülírások és törlések ellen is védelmet kapnak a felhasználók.