Commit Számítástechnikai és Kereskedelmi Kft

Commit Számítástechnikai és Kereskedelmi Kft

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A Commit Kft. szoftverfejlesztő cég, fő tevékenysége a WinDirect integrált vállalatirányítási rendszer fejlesztése, bevezetése, támogatása.
Tevékenységei közé tartozik még különféle egyedi fejlesztések elvégzése, mint banki kontrolling rendszerek, logisztikai rendszer, dokumentumkezelő rendszerek.

Esettanulmány

A Sipospack Kft 25 éves múltjával, két modern gyártóüzemével a csomagolóanyag gyártás piacán az egyik megkerülhetetlen szereplővé vált Magyarországon, éves árbevétele ma már több, mint 3 milliárd Ft. Széles szolgáltatásportfóliójában a mikro és makro perforálás, a flexo nyomtatás és a a BOPP fólia forgalmazás épp úgy megtalálható, mint a konfekcionálás, a nyomtatás vagy a Cold Seal.

Tevékenysége során a kezdetek óta törekedett arra, hogy magas színvonalú és minőségű termékeket, szolgáltatásokat nyújtson partnereinek, ezáltal megnövelte a megrendelői számát, kiterjesztette és bővítette a tevékenységi körét és a legújabb technológiák bevezetésével, a termelési érték folyamatos emelkedésével minden évben sikerült megdupláznia az előző évben elért eredményét. A cég jelenleg a legnagyobb forgalmazója a Taghleef industries disztribútori hálózatának, amely egyeduralkodó a hazai BOPP fólia gyártásában.
A magas színvonalú termékek gyártásához és partnereinek kiszolgálásához a Sipospack Kft. ennek megfelelő vállalatirányítási rendszert keresett a piacon. Volt azonban néhány olyan problémakör, amely tevékenységének specialitásából adódott, ezt pedig nem tudták megfelelően kiszolgálni a legnevesebb multinacionális ERP rendszerek sem.

A fólia termék (de más egyéb termékek) készletezésénél is felmerül az a problémakör, hogy ugyanazt a terméket a vállalat különböző osztályai, de még a vevői/szállítói kör is más-más mennyiségi egységben tartja nyilván, más mennyiségi egységben kommunikál.
Például: A vevő m2-ben rendel. A beszállító kg-ban gondolkodik. A készleten tekercsekben tartják nyilván, de a kg adatot is tudni kell (megtoldva mindezt a fajhő problémájával, hogy ugyanannyi tekercs hol több, hol kevesebb kg, attól függően, hogy tél vagy nyár van, vagy egyéb hőmérsékleti befolyás adódik, ami által összesűrűsödik vagy épp kitágul az anyag). A gyártásba pedig folyóméterben adják az anyagot, e szerint kezelik.
Szükséges volt azt is kezelni, hogy az anyagok általában raklapokon érkeznek, azokon is tárolják őket a raktárban. Az áru be/kimozgatását göngyöleggel együtt (maga a raklap) szerették volna kezelni, hogy ne kelljen a rajta lévő termékeket külön-külön adminisztrálni. Ugyanakkor fontos volt kezelni, hogy a raklapokon lehetnek homogén anyagok és heterogének egyaránt. Valamint a raklapok bontását is kezelni kellett, amikor egyes anyagokat mégis kiemelnek a raklapról, másokat nem.
Alapos kiválasztási folyamat során a WinDirect rendszer mutatkozott képesnek arra, hogy a közel sem evidens problémakört képes legyen megoldani, nem mellesleg színvonalas módon.
A WinDirect rendszer széleskörű alaptudása már önmagában is sok problémára megoldással szolgált, de fejleszthetősége miatt a speciális igényeknek való megfeleltetést is sikerült elérni.
A WinDirect rendszerbe bevezetésre került a mennyiségi egység megadhatósága mellett a nyilvántartási stratégia. A nyilvántartási stratégiák gyakorlatilag egy mátrixot jelentettek, amelyet szabadon lehet definiálni. Ebben a mátrixban meg kell adni az egyes mértékekhez szolgáló mennyiségi egységet (pl: súly-kg, terület-m2, számosság-db, stb.). Tetszőleges számú mértéket meg lehet adni egy stratégiához, és magából stratégiából is lehet tetszőleges számú. A cikkekhez aztán azt a nyilvántartási stratégiát kell hozzárendelni, amely a cikk szempontjából kezelni kívánt mennyiségi egységeket tartalmazza.
Egy másik mátrixban eközben a mennyiségi egységek közötti átváltási arányokat lehet megadni. Van, ahol ez evidens (pl. kg-dkg), van ahol egalizálható (pl. db-csomag, ha mindig 10 db van 1 csomagban), van ahol nem egalizálható (az említett fajhő probléma, ahol 1 tekercs hol 50 kg, hol 51). Utóbbi esetben a Lagrange interpolációs megoldás segít a a rendszerben az egyes eseteket összevonni.
Készült egy raklapkezelési fejlesztés, amely segítségével egy külön felületen végezhető a raklapok definiálása, homogén vagy inhomogén tartalmának meghatározása, raklap bontási műveletek kezelése, stb. Ezek a definiált raklapok innentől egyben tudtak mozogni, sőt vonalkódos eszköz segítségével lehetett azonosítani, raklap esetén milyen anyag(ok) van(nak) rajta, anyag esetén mely raklapon van.
A fejlesztésekkel a Sipospack Kft képes volt a saját mennyiségi egységükön beszélgetni a partnereivel, a számukra kézreálló adatokkal kiszolgálva őket. Saját nyilvántartása is áttekinthető lett. A rugalmas adatkezeléssel versenyelőnyhöz jutott.