assyst Hungária Korlátolt Felelősségű Társaság

assyst Hungária Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Az assyst ruházati textíliákat feldolgozó gyártók igényeire kialakított programcsomagokat fejleszt és érintésmentes méretvétel megoldásokat kínál az Avalution cég testszkennerei által. Az assyst Hungária Kft. az assyst és Avalution termékek magyarországi kizárólagos forgalmazója. 1998 óta foglalkozik a nevezett termékek forgalmazásával, karbantartásával és oktatásával magyar nyelven, budapesti székhelyéről szoros együttműködésben az anyacéggel, a német székhelyű assyst GmbH-val és Avalution GmbH-val, akik közösen garantálják a termékek folyamatos fejlesztéséhez és háttértámogatásához szükséges infrastruktúrát és szakértelmet, így hosszú távon is képesek biztosítani a zökkenőmentes partnerkapcsolatot. Az assyst Hungária Kft. vezető plotter és cutter-gyártókkal dolgozik együtt, így komplett megoldásokat kínál.

Esettanulmány

A Bv. Holding vállalatcsoport illetve a Bv. Holding Kft. a fogvatartottak hatékonyabb foglalkoztatása és a részben önfenntartó büntetés-végrehajtás megteremtésére irányuló elvárás támogatására jött létre. A társaság egyik legfontosabb feladata a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjainak egyenruházattal, továbbá a közcélú és közfeladatot ellátó szervek munka és védőruházattal történő ellátása. Egyéb gyártótevékenységek mellett, konfekcióipari termelés keretében, 8 telephelyen működtet fogvatartotti és civil munkavállalói, összesen 21 varrodai szalagot.
2003 óta használ assyst gyártáselőkészítő rendszert, mellyel a szabásminta készítést, szériázást automatizálta, a régi sablonokat digitalizálta és az alapanyag kihasználtságát optimalizálta, ezáltal kapacitását 40-50%-kal növelte. Idővel a rendszer bővült termelő plotterekkel és további munkahelyekkel.
A Bv. Holding Kft. az alábbi innovációs céljainak megvalósításához vásárolta meg az assyst Hungaria Kft. testszkenner rendszerét és a működését támogató programokat:

- méretkutatásra, adatbázis építésre, készletezések meghatározására;
- egyedi, konfekció méreten kívül eső méretvételre és gyártásra;
- méretbeazonosításra.

Megfelelő mennyiségű adat feltöltésével a rendszerben lévő termékek szabásminták és az esetleges elavult kidolgozások felülvizsgálatának és funkcionális átalakításának elérése, a modernizáció valamint az állomány viselési komfortérzet növelésének biztosítása érdekében. Mindemellett cél, egy méretkutatással egybekötve –amelyet Magyarországon utoljára a ’70-es években végeztek– behatárolni a jelenlegi állomány átlagos testalkatát illetve az előző adatokhoz képest viszonyított testfelépítés változások alakulását. Ezen információk figyelembe vételével a raktárkészletek mennyisége és méretállás összetétele optimalizálhatóvá válik, így fokozható a ruházati ellátás gördülékenysége, minősége és az ellátandó állomány elégedettsége.
Első lépésben frissítettük a korábban már bevezetésre került cad.assyst gyértáselőkészítő rendszert és kibővítettük az mtm programmal. Majd a manuális méretvételt helyettesítettük.
A test digitalizációjának és testméret levételnek a legmodernebb technológiája jelenleg testszkenner alkalmazása, mely érintésmentes méretvételt tesz lehetővé.
Az AVAOne testszkenner 50 testméretet vesz le egyetlen másodperc alatt és elkészíti a háromdimenziós képet, mely a Vidya programban virtuális próbára is használható.
Az állomány digitalizálásával átfogó képet kaphat a gyártó a testalkatokról és méretekről és ezt beépítheti termékfejlesztésébe.
Méretes gyártást igénylő termék esetén egy úgynevezett MTM (made to measure) program automatikusan lefuttatja a kívánt módosításokat a szabásmintákon, úgy hogy átveszi az adatokat a szkennertől.
Az így elkészült szabásminták virtuális próbájához megjeleníthető a szkener által generált avatár (3D test) és a módosított szabásminta összevarrt képe.
A fenti programok bevezetésével a BV. Holding képes egy személy 50 méretének levételére és dokumentálására 1mp alatt. A méretajánlás lap automatikus generálása navigálja a megrendelőt a ruházati bolt normaruhái összekészítésében. Megfelelő mennyiségű adat esetén lehetőség lesz a mérettáblázatokat saját állományra igazítani, és ezáltal a ruházat méret-minőségét javítani.
A méretes gyártás folyamatában nagy segítség, hogy a rendszerhez csatlakoztatott Bullmer szabászgép felé optimalizált terítékrakzot tudunk kiadni.