LIBRA Szoftverfejlesztő Zrt.

LIBRA Szoftverfejlesztő Zrt.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest

Cégbemutató

A társaság jogelődjének alapítása 1959-re nyúlik vissza, mint Volán Elektronika Számítástechnikai Leányvállalat. Feladata a Volán-társaságok informatikai feladatainak ellátása. Mi készítettük az első hazai, személyi számítógépre készített könyvelő-szoftvert. 2004-ben elkészült az eddigi legsikeresebb LIBRA-megoldás, a kis- és középvállalatoknak fejlesz-tett LIBRA3S, majd megalakult a Libra Szoftver Zrt. a Volán Elektronika Zrt. leányvállalataként, amely a LIBRA rendszerek fejlesztésével, értékesítésével és karbantartásával foglalkozik. 2011-ben elkészítettük a LIBRA Virtua megoldását, mely a LIBRA termékcsalád legújabb, az informatika fejlődésének megfelelően készült tagja. Az elmúlt 25 évben több, mint 2 500 cég és intézmény közel 50 000 felhasználója alkalmazta a LIBRA rendszereket, a gazdasági élet minden területén. Ügyfeleink közt egyaránt megtalálhatóak a néhány fős mikro vállalkozások, mint a több ezer főt foglalkoztató nagyvállalatok. Ajánlatunkban szereplő LIBRA3S rendszerünket elsősorban kis- és középvállalkozásoknak ajánljuk. 2004-es bemutatkozása óta a LIBRA3S több, mint 800 cég és intézmény napi munkáját segíti. Csapatunk A LIBRA Szoftverek fejlesztésével, bevezetésével, karbantartásával és a rendszerhez kapcso-lódó tanácsadással 55 fő (29 tanácsadó, 26 fejlesztő) foglalkozik nap, mint nap.

Esettanulmány

C.Park (2000) Kft.

A C. Park több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a konfekciógyártás területén. Fő tevékenységük férfi felsőruházati termékek: zakók, öltönyök, nadrágok gyártása, emellett szezonális jelleggel felöltőket, férfi kabátokat is készítenek. A termelés a cég saját ruhagyárában történik, ahol jelenleg 830 főt foglalkoztatnak, és napi 1400 öltönyt gyártanak. Ennek a mennyiségnek túlnyomó részét külföldön értékesítik. Fő piacaik: Németország, Hollandia, Franciaország, Nagy-Britannia. Termékeik Magyarországon BRAGA márkanév alatt kerülnek a kiskereskedelmi forgalomba.
A cég könyvelését eredetileg egy könyvelőiroda végezte. A napi működéshez elengedhetetlen pénzügyi és számviteli adatok késve érkeztek a döntéshozókhoz. A könyvelés saját házon belülre vonása és az integrált rendszer bevezetésének igénye egyszerre született meg. Később, második lépésként fontossá vált, hogy a különböző helyszíneken található üzlet, raktár és a központ ugyanabban a rendszerben tudjon dolgozni, mert ez a naprakész információ szolgáltatásán túl a nem mindig egy helyen tartózkodó munkatársak életét is nagyban megkönnyítené. A cégnek egy megbízható felhő alapú szoftverre volt szüksége.
A C. Park olyan rendszert keresett, amelyben a kereskedelmi-logisztikai folyamatok és a pénzügy-számvitel is magas színvonalon tud integráltan egy rendszerben működni, valamint ami lehetőséget kínál vonalkódos rendszerhez történő kapcsolódásra és mindezek mellett a bolti eladók munkáját is támogatja. A távoli elérést pedig a Libra Szoftver Zrt. felhőszoftver szolgáltatásával minimális költséggel tudják biztosítani. A Libra bevezetését sok megbeszélés, a folyamatok közös áttekintése és ezeknek egy teszt rendszerben a Librával történő összehangolása előzte meg, melynek keretében kiderült, hogy mely pontokon van szükség a Libra3s célirányos továbbfejlesztésére.
A Libra3s integrált vállalatirányítási szoftver bevezetésére első körben csak a központban és a mintaboltban került sor, miután a kért fejlesztések elkészültek. Ilyen volt például a bizományos vevői rendelések folyamatának kialakítása. Az indulást nagymértékben segítette a szükséges törzsadatok és bizonylatok egyszerű migrálását lehetővétevő Interface modul, mellyel többek között a sok ezer cikkből álló törzset is sikerült rövid idő alatt befogadni. A második lépés, a felhő alapú szolgáltatás bevezetése. A felhőszoftver vagy más néven cloud szoftver bevezetése új helyszínek és kollégák bevonása – a már addig is a Librával dolgozó munkatársaknak köszönhetően – zökkenőmentesen ment.