Freedee Nyomdai Szolgáltató Művek Korlátolt Felelősségű Társaság

Freedee Nyomdai Szolgáltató Művek Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A FreeDee Printing Solutions egy 100 %-ban magyar tulajdonban lévő vállalkozás, amely már 2012. óta foglalkozik 3D nyomtatással. Fő profilunk a kiemelkedő ár-értékarányú, professzionális asztali 3D nyomtatók és optikai 3D szkennerek forgalmazása és használatuk szakmai támogatása, amelynek mára vezető piaci szereplője lettünk. Emellett szakértői csapatunk foglalkozik bérnyomtatással, 3D tervezéssel, 3D szkenneléssel és költséghatékony, kisszériás gyártással, illetve az ismeretterjesztés is kiemelt feladatunk. Megalapítottuk a 3D Akadémiát, Magyarország első, additív gyártástechnológiáknak dedikált oktatási stúdióját, naponta frissülő blogot vezetünk az iparág híreiről, és elindítói vagyunk a ’3DTech az Iskolákban’ programnak.

Esettanulmány

Partnerünk, a beam.space Kft. designer bútorok látványterveivel, online megjelenítésével foglalkozik.
Cégünk partnerét, a professzionális belsőépítészeti tervekkel foglalkozó BEAM.space-t, a kézzel készült bútorokat gyártó Wittmann stúdió kereste meg igényeivel. Az osztrák családi vállalkozásnak, a Wittmann Möbelwerkstätten stúdiónak olyan magas minőségű látványtervekre volt szüksége, amelyek segítségével prezentálni tudják ügyfeleik számára gyönyörűen megmunkált kézzel készült bútordarabokat. A FreeDee Kft. szívesen vállalta a nem kevesebb, mint 25 bútordarab 3D modelljének elkészítését a beam.space számára, akik a szkennelt modellekre építve készítették el magas minőségű látványterveiket.
A Bécs belvárosában található stúdió számára a korábbi hagyományos módszerekkel akár három hetet is igénybe vett, ha egy bútordarabot 3D modellezni szeretett volna. Ilyenkor műszaki rajz alapján építették fel a nulláról a modellt, így igen hosszadalmas volt a procedúra. Tehát ez idáig ahhoz, hogy például bútorok 3D modelljét megkapjuk, azok órákig tartó körbefotózására volt szükség. Ezzel szemben a 3D szkennelés, mint digitalizálási forma már jóval gyorsabb folyamatot kínál főleg, ha olyan vezetéknélküli, csúcskategóriás eszközzel dolgozunk, mint az Artec Leo. .
Az optikai 3D szkenneléssel történő digitalizálás tehát többek között a lakberendezéssel és bútor tervezéssel foglalkozó cégek munkáját is meggyorsítja a látványtervek vagy prototípusok készítése során is. Mindazonáltal a Wittmann stúdió elvárása, azaz 25 bútor szkennelése egy nap alatt még kézi 3D szkennerrel is közel lehetetlen feladatnak bizonyult volna korábban. Műszaki vezetőnk, Szabó Péter ehhez a feladathoz az Artec legújabb mobilis, kézi szkennerét, az Artec Leot használta, az első olyan 3D szkennert, amely automata fedélzeti adatfeldolgozással működik. Óriási előnyt jelentett, hogy szkennelés közben a felhasználó végig látja, hogyan áll össze a 3D modell a szkenner érintő kijelzőjén, amelyen a modellt megforgatva az is ellenőrizhető, hogy vannak-e kimaradt részek, melyek rögzítését pótolni kell.
A korábbi hagyományos és hosszadalmas eljárással szemben az Artec Leo 100 mikronos pontossággal a néhány órás nyitvatartási idő alatt digitalizálta a 25 egyedi bútordarabot, és közben még az akkumulátorát sem kellett újratölteni. A 25 db textúrázott, nagy felbontású 3D modell utómunkája mindösszesen nyolc órát vett igénybe az Artec Studio szoftverben, így a modelleknek a látványtervező művész ezt követően már neki is láthatott. A végeredmény a 3D szkennelés és modellezés tökéletes kombinációja lett, így a korábbi eljárásokhoz képest töredék idő alatt készültek el a látványtervek, jóval részletgazdagabb mo