BIXPERT Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

BIXPERT Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

Mi még a Big Data kifejezésnél is jobban szeretjük az Analytics szót. Semmi bajunk a „nagy adattal”, hiszen már 2000-es megalakulásunkkor is – az országban az elsők között – terabájtos adatbázisokkal dolgoztunk. Az eszközök összehasonlíthatatlanul fejlettebbek lettek azóta, és ez igaz a mi tudásunkra is. Mégis, jobban hiszünk abban, hogy fontosabb a kevesebb, de minőségi információ, mint a rengeteg nyers adat. Fontos, hogy a felhasználók könnyen elérjék, elemezhessék az analitikai tudással feldúsított információkat, megoszthassák a felfedezéseiket egymással, és beavatkozhassanak a saját szintjükön, IT bevonása nélkül.
Éppen emiatt úgy gondoljuk, hogy a kulcstevékenységek a következők: az adatok begyűjtése, aggregálása, vizuális felderítése, mély elemzése, emberi tudással való kiegészítése és megosztása, valamint mobil eszközökre szabott használata. Mindezt biztonságosan – akár (nagy)vállalati környezetben, akár felhő alapon képzeljük el az elemző megoldásunkat.
Már több, mint 20 éve tá

Esettanulmány

A Fundamenta-Lakáskassza szakosított hitelintézetként 1997 óta folytat lakás-takarékpénztári tevékenységet, dinamikusan és folyamatosan növelve ügyfelei és munkatársai számát. Tevékenységi köre kiterjed a meghatározott szerződés szerinti betétgyűjtésre, hitelnyújtásra, illetve az e szerződéshez kapcsolódó áthidaló kölcsön nyújtására.
A lakosság részéről rendelkezésre álló tőkemennyiség, valamint az állami ösztönzők kedvezően hatottak az ingatlanpiaci folyamatokra, a konjunktúra magával vonta mind az új, mind a régi építésű lakóterületek iránti kereslet növekedését. A folyamatokat, az ügymenetet és az eredményeket befolyásoló döntések hatékonyságát növelendő a Fundamenta vezetőségi szinten döntött az üzleti analitika mindennapi használatáról. A cél egy olyan üzleti elemző rendszer bevezetése volt, amely minden döntési szinten képes az eddiginél hatékonyabban támogatni a munkát. Az infrastruktúra üzemeltetését, a folyamatos adatkezelést, valamint -elemzést egy újonnan felállított szervezeti egység hivatott ellátni.
A kitűzött célok megvalósítását a Fundamenta egy külső csapat bevonásával képzelte el, ezért tendert írt ki belső üzleti analitikai rendszere kiépítésére, működtetésére és az ahhoz kapcsolódó szaktanácsadásra.
A BiXPERT számára a győzelmet elsősorban a feladat megoldásához alkalmazni javasolt technológia jelentette. Kizárólagos hazai forgalmazóként a cég az ilyen jellegű kihívások kezelésére tökéletesen alkalmas amerikai terméket, a magyar felhasználói felülettel is rendelkező MicroStrategy-t javasolta. A Fundamenta döntéshozói úgy látták, hogy a szoftver monitorozó képessége, kezelhetősége, rugalmassága, tudása, háttere és dokumentációja kiválóan megfelel a kiírásban megfogalmazott igényeknek.
A termék által kínált előnyöket a BiXPERT szolgáltatásai alakították kerek egésszé. A csapat által biztosított szakmaiság és rugalmasság kiegészült a piacon egyedülálló üzleti szemlélettel. A cég munkatársai azonnali rendelkezésre állással, rugalmassággal és szakmai alázattal segítették a Fundamenta BI-csapat munkáját a rendszer telepítésétől kezdve a futtatáson át az oktatással bezárólag. A rendszerrel kapcsolatos egy-egy módosítási igény megvalósításáért a versenytársakkal ellentétben a BiXPERT nem számol fel plusz díjat.
’A projekt elején úgy vélekedtünk, hogy a digitális transzformációt érintő informatikai fejlesztések csak akkor lehetnek sikeresek, ha a külső partner nemcsak a termék és a kapcsolódó infrastruktúra implementációját végzi, hanem egy olyan személyre szabott megoldással jelentkezik, amely szervesen illeszkedik az üzleti és döntéshozatali folyamatainkhoz. A BiXPERT által kínált költséghatékonyság és rugalmasság ezzel a feltétellel kiegészülve tökéletes kombinációt jelentett számunkra. A szoros együttműködés eredményeként az elmúlt hat évben a cég munkatársai igazi csapattaggá váltak, folyamatosan számíthatunk rájuk.’
Marján Balázs, BI igazgató, Fundamenta

Eredmények
A BiXPERT által kiépített, a MicroStrategy-re épített üzleti analitikai rendszer a Fundamenta egyre több részlege számára szolgáltat adatokat, jelentéseket. A kezdetben csak az értékesítésben használt megoldás folyamatosan az egész vállalatot lefedő szolgáltatássá vált: ma már havont