Grepton Informatikai Zrt.

Grepton Informatikai Zrt.

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest

Cégbemutató

A Grepton Informatikai Zrt. Magyarországon működő információtechnológiai vállalkozás, a hazai szektor ismert megoldásszállítója. A Grepton Informatikai Zrt. szolgáltatásai lefedik a megoldásszállítás teljes életciklusát: az üzleti elemzéstől és tervezéstől kezdve a kivitelezésen keresztül az üzemeltetési, támogatási feladatokig. Tevékenységeinket közel 80 szakember részvételével végezzük. Cégünk innovatív technológiákat valamint üzleti és szervezeti modelleket alkalmaz a mind hatékonyabb működés érdekében a Vállaltirányítási-, CRM-, BI- (döntéstámogató, üzleti intelligencia), rendszerek; ITIL alapú IT szolgáltatásirányítás; Internetes értékesítés (webáruház, e-kereskedelmi rendszer), Portál megoldások; Munkafolyamat-irányítási rendszer (workflow); projekt- és portfólió kezelés; térinformatika, RFID technológiát alkalmazó rendszer, alkalmazás életciklus és üzemeltetés optimalizálás, kiszolgáló hardver szállítás és rendszerintegráció, felhő alapú szolgáltatások, megoldások terén.

Esettanulmány

Cég 2000-ben alakult a tulajdonosok által 1981 óta működtetett egyéni vállalkozásból. Magas műszaki színvonalat 17 munkatárssal és 16 korszerű CNC vezérlésű géppel tudják biztosítani.
2002-től működtetetik az ISO 9001/ 2000 minőségbiztosítási rendszert, az alkatrészek gyártásának nyomonkövetésére. A minőség ellenőrzést jól felszerelt mérőszobával 3D mérőgéppel, projektorral és a gyártáshoz szükséges mérőeszközökkel biztosítják. Üzemünkben kb. 600 féle alkatrész gyártása folyik, mely igény esetén tovább bővíthető. Gyártott alkatrészeinket a gépgyártásban és automatizálásban használják fel.

Vállalatirányítási és Termelés felügyeleti rendszert szeretett volna bevezetni a cég, támogatva ezzel a hatékonyabb munkavégzést és növelve a kapacitást. Fontos volt, hogy egy komplett szoftver megoldást kapjon és a projekt során egy új hálózati infrastruktúra, szerver és kliens környezet is kiépüljön.
A cég ügyviteli igényeinek kielégítését a standard SAP Business One megoldás és a kiemelt iparági referenciával is rendelkező Bx Core termelésirányítási kiegészítő együttes kiajánlásával valósítottuk meg teljes körűen.
Ennek keretében a klasszikus kereskedelmi, pénzügyi és számviteli feladatok megoldását a standard alapszoftver biztosítja, míg a termelésirányítási, tervezési és lekövetési feladatokat a kiegészítő add-on megoldás vezérli.
A termelésirányítási megoldás két részből áll: egyrészt a standard program szerves részét képező Bx Core modulból, másrészt pedig az üzemi adatrögzítő terminál modulból. Míg a Bx Core modul felel a termelésirányítás paramétereinek beállításáért, a tervezési algoritmusokért, anyagjegyzékekért stb., addig a terminál az üzemi termelés adatait gyűjti és közvetíti a központi rendszer felé.
A bevezetés folyamán törekkedtünk a standard beépített folyamatok minél jobb kihasználására.