Bravo Based Consulting Korlátolt Felelősségű Társaság

Bravo Based Consulting Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató


6202 `08 Információ-technológiai szaktanácsadás

Esettanulmány

A Vállalkozás fő tevékenysége: Rozsdamentes acélszerkezetek, üzemanyag és kiegyenlítő tartályok, rehabilitációs gépszerkezetek, közúti jármű gépegységek éppúgy megtalálhatók a termékskáláján, mint az egyedi kialakítással készülő Solar parabola szerkezet.

A teljes egészében termelő tevékenységet folytató vállalkozás elsődlegesen az igényesebb fémszerkezet gyártás és a berendezésgyártás területén vált piaci szereplővé. A megmunkált anyagokat tekintve korrózióálló, alumínium, és fekete szerkezeteket gyárt sárvári telephelyén.
Feladatainak egy részét alvállalkozók bevonásával végezi.
Főbb gyártmányok:
- Rozsdamentes tartályok: autóbuszok, tehergépjárművek és luxusjachtok részére
- Fém egységek magas színvonalú rechabilitációs gépekhez, köredző gépekhez
- Fém egységek és nagyobb összetevők bowling pályákhoz
- Mozgató egységek napkollektorhoz
A gyártási tevékenység nagyobb hányada a fémipari szakmán belül fajsúlyosan a lakatos szakmára és annak kiegészítő ágazataira épül.
Dinamikus gyártás-nyomonkövetés hiánya:
Amikor egy termék gyártása elindul az üzemben, akkor jó lenne tudni, hogy éppen melyik műveletnél és milyen készültségi fokban áll.

Gyártmánykalkuláció:
Minden gyártónak (így a Székelyi és Szilágyi kft-nek is) a kiemelkedő információt jelent a gyártási műveletek tervezéséből kalkulálható gyártási költségterv. Ez akkor jelent igazán problémát, ha a gyártási folyamatok hierarchizáltan és párhuzamosan is mehetnek. Igényként merült fel, hogy a gyártmányokat összeállítását rajzok támogassák. Fontos volt, hogy a tetszőleges mélységben alábontott rajzokkal meghatározható legyen a gyártmány elkészítéséhez szükséges anyagok és munkafolyamatok mennyisége és minősége.

A vállalkozásnál a gyártáshoz szükséges alapanyagok megrendelése is napi szinten történik a rendelések függvényében. Nem volt biztosított a felhasznált termékek munkafázisok szerinti mennyiségi igénye és a késztermékek pontos mennyiségi követése, csak havi szinten, így a gyártási költségek és bevételek ellenőrzése is pontatlan volt. Szükség volt egy olyan rendszerre, ami végigkíséri az anyagfelhasználását a beszerzéstől a gyártáson át, az erőforrás kihasználtságon keresztül a számlázásig, a könyveléssel bezáróan,

Fejlesztési területek - bevezetett modulok:
-Vállalati CRM, értékesítés terület;
-Gyártási terület;
-Humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés;
-Kontrolling és döntéstámogatás;
-Beszerzési, logisztikai terület;
-Pénzügyi, számviteli terület

A Bravo Based Consulting bevezette az Openbravo ERP rendszert a Székelyi és Szilágyi Kft-hez:Az Opebravo 3.0 előnye, hogy gyors reagálást, hatékony gazdálkodást tesz lehetővé. Minden dolgozó a munkavégzésének lépéseivel állítja elő szükséges adatokat, nincs szükség külön adminisztrációra. Így a vállalat erőforrásaival sokkal hatékonyabban lehet gazdálkodni. Megrendeléstől a gyártáson át a kiszállításig felgyorsul és áttekinthetővé válnak a folyamatok, a cégvezető naprakészen tudja, hogy áll a cége, a készletei, a rendelései, a dolgozói, a gyártása (akinek van), automatikusan elkészülnek a jogszabálynak megfelelő bizonylatok. A Székelyi és Szilágyi Kft a felgyorsult gazdaságban sokkal gyorsabban tud reagálni a piaci folyamatokra, és elkerülhetik a belső és külső veszteségeket.
Az Openbravo 3.0 ERP-vel hatékonyan össze lehet hangolni a vállalkozás rendelkezésére álló forrásokat. Mindez a rendszer átfogó jellegéből következik. A számítástechnika adta automatizáltságot az ERP egy szinttel magasabbra emeli, amikor átjárhatóságot alakít ki a különféle részrendszerek között. Ezáltal megszűnik az addigi elszigeteltség az egyes részrendszerek között.

Elért konkrét üzleti előnyök:
o A készletek mértékének kontrolljával és ütemezésével – összekapcsolva a gyártási folyamatokkal csökkenthető a készletérték, javul a cash-flow.
o A rendszerrel előre felkészíthető a gyártás, a készletekhez kapcsolódó anyagbeszerzés a gyártás kezdetére ütemezhető.
o Csökkenthető az anyagselejt
- Pénzügy-számvitel:
o Csökkenthető a lejárt tartozások mértéke
o Növelhető a kintlévőségek követése, behajtása, a lejárt kintlévőségek figyelésével.
o A vevői hitelkeret figyelésével csökkenthető a kockázatos értékesítések mértéke
- Munkafolyamat – workflow:
o A ki nem használt munkaerő más jövedelemtermelő munkakörbe csoportosítható át. Pl. már nem lesz szükség rendszeres riportokat készíteni, vagy a beszerzéseket folyamatosan ellenőrizni, így lehetősége van az értékesítési területet erősíten