IFUA Horváth & Partners Vezetési és Informatikai Tanácsadó Kft.

IFUA Horváth & Partners Vezetési és Informatikai Tanácsadó Kft.

Győr-Moson-Sopron megye, Pest megye, Vas megye, Veszprém megye, Budapest

Cégbemutató

A Horváth & Partners csoport vállalatvezetési tanácsadásra szakosodott nemzetközi cég, stuttgarti központtal, létszáma eléri az 1000 főt. Németországban 6, Ausztriában, Magyarországon, Romániában, Svájcban, az Egyesült Arab Emírségekben 1-1 és Szaúd-Arábiában 2 irodával működik. Tagja a Cordence Worldwide tanácsadói hálózatnak, amely világszerte csaknem 70 irodával van jelen 25 országban.
Az IFUA Horváth & Partners Kft. a Horváth & Partners csoport tagjaként 30 éve aktív résztvevője a magyar tanácsadási piacnak. Vállalatunk legfontosabb jellemzőit a tevékenységi kör, az ügyfelek, iparágak, létszám és egyéb szempontok alapján az alábbi ábra mutatja be.
A budapesti iroda 1989 óta támogatja a magyarországi ügyfeleket céljaik megvalósításában. Így az IFUA Horváth & Partners Kft. ügyfelei három évtizedes hazai tapasztalatra és a nemzetközi csoportban felhalmozott korszerű tudásra támaszkodhatnak.

Esettanulmány

A beszállító cég egy ausztriai központú vállalatcsoport tagjaként autóipari biztonságtechnikai eszközök gyártásával és összeszerelésével foglalkozik. 22 milliárd forint árbevétellel, 800 fő feletti foglalkoztatotti létszámmal az adott térség jelentős vállalatai közé tartozik.
Autóipari beszállítóként a cég a vevők részéről fokozott költség és minőségi nyomással szembesül, emellett a teljes iparág strukturális átalakuláson megy keresztül, mindezt megfejelve egy világméretű járvánnyal, aminek első hulláma a járműipart érintette a legsúlyosabban. A stratégiai, üzletfejlesztési döntések megalapozásához a vállalat tulajdonosainak, menedzsmentjének információra van szüksége. A vállalati gazdasági területe olyan megoldást keresett, amellyel hatékonyan tudja támogatni az üzletfejlesztési, árazási és beruházási döntések meghozatalát, képes modellezésre, különböző „forgatókönyvek” mentén a gazdasági hatások vizsgálatára, valamint támogatja a stratégiai célok megvalósulásának nyomon követhetőségét, szükség esetén intézkedések meghozatalát.
Megoldásként Safety driver-alapú szimulációs és modellező eszközt vezettek be, amely a teljes vállalati értéklánc mentén képes különböző gazdasági események hatásainak elemzésére. A modell támogatja a vállalat stratégiai tervezését, ár- és költségkalkulációt, valamint segíti a teljesítménymenedzsment folyamatokat. A megoldással a gazdasági terület képes az információigények magasabb szintű kiszolgálására, mindezt a korábbiakhoz képest jelentősen kevesebb erőforrással.