QLM Development Center Korlátolt Felelősségű Társaság

QLM Development Center Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A QLM 100%-ban magyar tulajdonú cégcsoport, ahol több, mint 250 elkötelezett szakember dolgozik. Vállalatunk a raktárlogisztika területének hazai szakértője, teljes körű intralogisztikai mérnöki szolgáltatást nyújt, attól a pillanattól kezdve, amikor az új raktár létesítésének igénye megjelenik, egészen az elkészült raktár üzemeltetéséig.

Az általunk forgalmazott raktárlogisztikai termékek, saját fejlesztésű szoftverek és logisztikai szakértőink által nyújtott konzultációs szolgáltatások lefedik a lehetséges megrendelői igényeket; akár egy raktár eszközigényének kiszolgálásáról, akár egy komplex zöldmezős beruházás megtervezéséről és kivitelezéséről van szó.
A QLM Cégcsoport tagja a QLM Development Center Kft.. A logisztikai folyamattervezés, raktár-automatizálás, szoftverfejlesztés tartozik fő tevékenységeink közé, de raktártechnológiai beruházások projekmenedzsmentjével is foglalkozunk. A cégre a dinamikus növekedés jellemző, az idei évben létszámunk meghaladta a 70 főt.

Temékeink

Esettanulmány

A Platt 2003 Kft. hegesztett lemezalkatrészek gyártásával foglalkozik és jelentős részben exportpiacra dolgozik. A cég folyamatosan fejlődik, a megrendelésszám nő. A vállalkozás gyártóüzeme és irodái Felsőtárkányban találhatóak, a gyártott termékek jelentős része biomassza tüzelésű kazántest.
Ágazat; 2821. Fűtőberendezés, kemence gyártása
Cég teljes neve: PLATT 2003. Fémszerkezet Gyártó Szerelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Nettó árbevétel 5 384 080 900 Ft
Utolsó létszám adat 92 fő
A gyártáskapacitást és a gyártásközi tárolórendszert is bővíteni kellett, illetve szoftver bevezetésre is szükség volt.
2021-ben kezdték el a beruházás tervezését, mert stabil és hosszútávon bővülő trendet láttak a piacon. A beruházás tervezésekor célként fogalmazódott meg a kapacitás fejlesztése és a hatékonyság növelése. A munkaerőhiány, mint a fejlődés gátja egyértelműen az automatizálás irányába terelte a fejlesztést.
Ügyféligény alapján tervezett gyártásközi automata raktár, ami nem kizárólag raktárként, hanem gyártáskiszolgáló egységként is funkcionál. Az automatizált működés elemeit – felrakógépeket, raklapos állványrendszert, szállítópályarendszert, és a raktár- és folyamatirányító szoftvereket (QLM-WaProM, QLM-MFC) – rendszerintegrátorként a QLM szállította.

A gyártásközi automata raktár egyedisége
Az automata raktár alkalmas arra, hogy kézi raklapmozgatóval lehessen belőle ki- és betárolni a rakatokat. Az alapanyag/félkész paletták maximális tömege 650 kg. Ami ebbe a 650 kilogrammba és a legnagyobb térfogatba befér, az minden egy kézi raklapemelővel ki- és betárolható. Nem szükséges speciális targonca és anyagmozgatógép-kezelői engedéllyel rendelkező személy a tárolórendszer üzemeltetéséhez. Ügyfelünk ezt a rendszert úgy álmodta meg, hogy a hegesztési és egyéb műveleteket végző dolgozók tudják kezelni a rendszert.
A kezdeti igényhez képest funkcionalitásban többletmegoldásokat is szállítottunk, hiszen a működést szoftvereink – a QLM-WaProM, és a QLM-MFC anyagáramlást vezérlő szoftver – irányítják.

A WMS raktármenedzsment szoftvert integrálni kellett a Platt 2003 Kft.-nél korábban bevezetett ERP rendszerrel, így nem kettő, hanem három cégnek kellett szorosan együtt dolgoznia. „A QLM nagyon sokat segített abban, hogy ez az integráció problémamentesen megtörténhessen. Mi nem egy kész rendszert vásároltunk, hanem egy egyedi fejlesztést, és a folyamat során rengeteg akadállyal találkoztunk, amit meg kellett oldani. Gondolok új tervezésekre, vagy biztonsági rendszerek fejlesztésére és ebben a QLM proaktívan és jól tudott reagálni és

QLM-WaProM WMS– plusz üzleti előny a jövőben
”Magához a raktárrendszerhez mi a QLM cégtől egy raktármenedzsment szoftvert is vásároltunk és bevezettünk, és szeretnénk a jövőben ezt a raktármenedzsment rendszert nem csak az automata raktárban használni, hanem a vállalat többi területén és raktárában is.” – emelte ki Virág László ügyvezető igazgató.

Weboldal: