ECOLEDIT Korlátolt Felelősségű Társaság

ECOLEDIT Korlátolt Felelősségű Társaság

Bács-Kiskun megye, Baranya megye, Békés megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Pest megye, Somogy megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye, Budapest, Országos

Cégbemutató

A céget Japán autóipari multinacionális környezetben edződött gépészmérnökök, vezetők alapították.
Kezdetben termékfejlesztéssel, de később Interim gyártástámogatóként középvállalkozások rendszerfejlesztésével és Webfejlesztéssel foglalkoztunk.
Autóipari Fröccsöntés és Robotizált Festés területén 10+ év nemzetközi tapasztalat alapján egy univerzális megoldás fejlesztését tűztük ki célul, ami a magyar vállalkozásoknak is megfizethető, kész megoldás nyújt és a gyártó cégek hatékonyságát, versenyképességét fejleszti..
A Interim támogatóként a nemzetközi és magyar vállalkozások helyzetét látva az Üzemi adatgyűjtés, EMS és KPI rendszerfejlesztés vagyis a következő Ipari forradalom hazai felzárkózását, a középvállalkozások fejlesztését tűztük ki célul.
Célunk az Ipar 4.0 előtti lépcső az Ipar 3.5 megugrása. Kulcs fontosságú technológia paraméterek automatikus szenzoros rögzítése és a digitális adatbevitel az első lépés a gépi tanuláson alapuló intelligens gyártás felé.

Temékeink

Esettanulmány

A METÁLPLASZT Kft. 1990-ban alakult, 100 %-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás Jász-Nagykun-Szolnok megyében.. Kezdetben csak a műanyagfröccsöntés volt a társaság fő tevékenysége, majd a vevői igényeket figyelembe véve a szerszámtervezéssel, – gyártással, fém-megmunkálással, fém- és műanyagok felületbevonásával (tamponozás, festés), stancolással és tisztaterű szerelő sorral egészítette ki szolgáltatási területét, lehetőséget biztosítva a minél szélesebb körű (komplex) műanyagipari szolgáltatás nyújtására.

A kezdeti időszak 8 fős munkavállaló létszám mára jelentősen megemelkedett, jelenleg közel 300 család megélhetését biztosítja, ami +160 munkahelyet jelent.
A cég gyors növekedése a géppark növekedésével és a termék típusok számának növekedésével járt. A Teljes eszköz hatékonyság (OEE)
csökkentett selejt- és hulladékmennyiség, kevesebb korrekciós művelet
kevesebb beállítási idő, szerszámcsere
kevesebb állásidő, gépek magasabb eszközhatékonysága (OEE)
gyártási műveletek nyomonkövethetősége, egyszerűbb hibakeresések
a költségadatok pontosabb rögzítése (munkaidő, selejt, állásidő, szerszámok, stb.)
papírmentes működés
csökkentett készletek

Ahol nagyon fontos az élőmunka és a gépi ráfordítások költségeinek ismerete,
Ahol a technológia adatokkal szeretnék a kalkulációkat finom hangolni,
Ahol a valós idejű adatgyűjtés alapján igény van a folyamatokba történő közvetlen beavatkozásra,
Ahol szükséges a dolgozók teljesítményének pontos nyomonkövetésére,
A gyártás során azonnali visszajelzésre van szükség a gyártott mennyiségekről, és a gyártmányok jellegéről (jó, selejt, javítható), és a minőséggel összefüggő adatokról

Dönteni tények alapján
Az anyagköltségek mellett az élőmunka, és/vagy a termelő berendezések kapcsán felmerülő kiadások képezik a termelés közvetlen költségeit. A termelés költségeinek alakulása, azok pontos ismerete létfontosságú a vállalkozások számára, hiszen befolyásolhatja a vállalási árakat, a nyereségességet, alapul szolgál a későbbi kalkulációknak, valamint jó eszköz a hatékonyság mérésének, de lényegében kihatással van a teljes tevékenységünkre, versenyképességükre.


Az alkalmazott megoldásunk a Smart Sensor System üzemi adatgyűjtő rendszer telepítése volt. A megoldásunk

Precíz, naprakész terv-tény elemzések alapjául szolgálhat a rendszer,
Lehetővé teszi a gyártás folyamatának kontrollját, a valós idejű elemzést és beavatkozást,
Pontos képet kaphatunk a gyártás hatékonyságáról,
Lehetővé teszi a pontos és valós ciklusidők alapján a kalkulációk pontosabbá tételét,
Igény szerint külső adatforrásokkal is integrálható,
Rendkívül költséghatékony

Weboldal: